Çerkezköy'de taşkın kriz masası kurdurdu

Önceki gün başlayan sağnak dün etkisini artırdı. Aşırı yağış nedeniyle Çerkezköy'den geçen Pınarça Deresi'nin debisi de yükseldi. Taşkın riski nedeniyle Hükümet Konağı otoparkÄ?

Çerkezköy 29.09.2015 18:17:00 0
Çerkezköy

Derenin geçtiği köprünün altında ise ekipler iş makineleri ile temizlik yaparak suyun akışını hızlandırdı. Bu arada Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay öncülüğünde taşkın önleme için kriz masası oluşturuldu.

TAŞKIN ALARMI

Tekirdağ genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Malkara ve Saray'da yaşanan sel felaketinin ardından Çerkezköy'de de taşkın alarmı verildi. Pınarça Deresi'nde yağışlar nedeniyle debisi yükselince Hükümet Konağı otoparkı su dolmaya başladı. Polis ekipleri otoparklardaki araçların sürücülerine ulaştı, otoparkları boşalttı.

 

KRİZ MASASI KURULDU
Derenin bulunduğu alanda Çerkezköy Kaymakamı  Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile diğer ilgililer bu sabah inceleme yaptı. İncelemelerle birlikte Kriz Masası oluşturuldu. Kaymakam Kubilay öncülüğünde yetkililer, Polis Evi'nde toplantı yaparak taşkın önlenmesi için neler yapılabileceğini kararlaştırdı.

KAMYONLARLA HAFRİYAT TAŞINDI

TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizazsyon İdaresi) ve Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  Hükümet Caddesi'ne kamyonlarla hafriyat taşıdı.Gelen hafriyat ise iş makineleri ile cadde üzerindeki Pınarça Deresi köprüsünün çevresine dökülerek buradaki sedde güçlendirildi. Hayri Batur Caddesi üzerinde ise dereden taşan su yola aktı. Bunun üzerine TESKİ ekipleri, bu alana da hafriyat dökerek taşkın suyunun yola akmasını engelledi.
ALBAYRAK VE AKAY BÖLGEDEN AYRILMADI
Taşkın riski nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Çerkezköy'e geldi ve Pınarça Deresi mevkiinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte incelemelerde bulundu.  Taşkın olasılığı nedeniyle vatandaşları uyardıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bu alandaki vatandaşları uyardık. Gerekenleri de yapmaya çalışıyoruz sedde yaparak. İnşallah çare olur."açıklamasını yaptı.
İKİNCİ ETAP İHALESİ YAPILACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Buraların çok ciddi yatırımlarla bu işleri çözmemiz lazım. Çerkezköy ile ilgili ikinci etap ihalemiz var bu günlerde. Bunu yaptıktan sonra rahatlama olacak. Esas rahatlama DSİ'nin tedbirler alması gerekiyor. Ambardareye yapacağı baraj bu sorunu çözecektir. Biz Büyükşehir olarak her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Yükselme endişelendiriyor. Umarım, inşallah seviye düşer ve rahatlarız."diye konuştu.

Çerkezköy Haber/Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10