ÇTSO'da Sinirleri Geren Tartışma

ÇTSO Eylül Ayı Meclis toplantısı gergin anların yaşanmasına neden oldu. Meclis'te Ramazan ayında verilen iftar yemeğinin faturası ardından da OSB'lere ÇTSO tarafından seçilmesi gereken yöneti

Çerkezköy 29.09.2015 19:06:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da yapıldı. Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesinde 2015 yılı Ağustos ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanı görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında bilgilendirmede bulunan Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “Ağustos ayı toplam gelirimiz 103 bin 833,90 TL, toplam giderimiz ise 151 bin 446,05 TL olarak gerçekleşmiştir. Kasamızda 176 TL, bankalardaki hesaplarımızda da 1 milyon 397 bin 10 TL bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

 

 

MECLİS BAŞKANI OKUL YAPMA TEKLİFİNDE BULUNDU
İlk gündem maddesinin ardından Meclis Başkanı Taha Ülker, Oda’nın bankada 1 milyon 400 bin TL’sinin bulunduğunu hatırlatarak, bununla okul yapılması teklifinde bulundu. Ülker, “Ambardere’deki Eğitim Kampusü’ne yapılacak bir okulun temeli için bu para yeterli midir?”diye sorarak teklifini dile getirdi. Bu teklifin ardından ÇTSO Başkanı Kozuva, “Temeline değil yüzde 70’ine bile yeterli. Neden olmasın. Bu konuyu bir dahaki Yönetim Kurulu toplantımızda gündeme görüşeceğiz” diye yeşil ışık yaktı.

 

İFTAR FATURASI TARTIŞMA KONUSU OLDU
Daha sonra odanın gelir giderleriyle ilgili gündem maddesi üzerinde söz alan ÇTSO Meclis Üyesi ve TOBB delegesi Rahmi Yılmaz, “Yurt içi organizasyon kalemi giderleri 73 bin TL gerçekleşmiş. Ancak, 50 bin TL üzerindeki harcamalar Satın Alma Komisyonu raporu doğrultusunda yapılmalıdır. Şunu öğrenmek istiyorum. Bu harcamalar ne için yapıldı? Harcamalarla ilgili Satın Alma Komisyonu raporu nasıl tutuldu? Sayın Genel Sekreter buna bir açıklama yaparsa iyi olur.”diye konuştu.
FATURA 73 BİN TL  
Yurt içi organizasyon kalemindeki harcamanın iftar programı kapsamında yapıldığını belirten ÇTSO Genel Sekreter Hakan Gel ise şu açıklamalarda bulundu: “Bu program ile ilgili yapılan ihaleye 3 firma katıldı. Bin 300 kişilik program için Parıltım Retaurant kişi başı 125 TL artı KDV, Taha Restaurant 58 TL artı KDV ve Trakya Restaurant da 46 TL artı  KDV teklifte bulundu. Trakya Restaurant uzak olduğu için, üyelerin katılımının zorlaşmaması adına ihaleyi o firmaya vermemeyi uygun gördük. Dolayısıyla ihaleyi 58 TL artı KDV bedelle Taha Restaurant’a verdik”   

 

GÜRKAN KESİM İMZA ATMAMIŞ
Talip Sivri'nin başkanlık ettiği Satın Alma Komisyonu’nda Rasim Bilgen ve Gürkan Kesim’in komisyon üyesi olarak yer aldığını anımsatan Rahmi Yılmaz, “Gürkan Kesim toplantıya katılmamıştır. Alınan kararda Gürkan Kesim’in imzası yoktur. Rasim Bilgen de toplantıya katılmadı. Dolayısıyla alınan karar geçersizdir. Bu ihale neden en düşük teklifte bulunan firmaya verilmedi. Ben bu gündem maddesine red oyu veriyorum. Gerekçemin de şerh olarak düşülmesini istiyorum” diye konuştu.

İMZA ATMASA DA HAZİRUN CETVELİNDE İMZASI BULUNUYOR
Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, Yılmaz’ın açıklamaları üzerine, “Gürkan bey yanımdaydı. Kararı imzalayacağını söyledi. Bu sırada telefon geldi. Hemen döneceğini söyleyip çıktı gitti. Geri de dönmedi. Kanuna göre, eğer toplantı anında red oyu vermemiş ve şerh düşmemişse karar oy birliği ile alınmış bir karar olarak kabul edilir.”  

YILMAZ KOZUVA'YI YILDIRAMADI 

Hakan Gel’in bu açıklaması üzerine cep telefonu ile Gürkan Kesim’i arayan Rahmi Yılmaz, “Gürkan beyle görüştüm. Süleyman Kozuva’nın komisyon üyelerini odasına çağırdığını ve kendilerine baskı yapıldığını söyledi” dedi. Rahmi Yılmaz’ın bu iddiaları üzerine sinirlenerek ayağı kalkan Süleyman Kozuva, “Ben Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederim böyle bir şey olmadığına. Gürkan Kesim toplantıya geldi. Hazirunu imzaladı. Dilek ve temenniler kısmında telefon geldi ve gitti. Eğer aksini iddia ediyorsa ben her şeyi kabul ediyorum. Biz burada kimseyi telefonda dinlemek zorunda değiliz. Buyursun erkekse buraya gelsin. Burada konuşsun.”diye çıkıştı.

 

RED VERİP ŞERH DÜŞTÜLER
Tartışmaların ardından iftar faturası ile ilgili olarak Rahmi Yılmaz, M. Sait Erdem, Dilaver Burak, Mehmet Aksoy ve İsmail Tezcan’ın red oyuna karşılık, ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis üyelerinden Dilaver Burak ise “İftar yemeğini hiçbir üyemiz beğenmedi. O firma o parayı hak etmedi. Bunun için red verdim” açıklamasında bulundu.

YÜZDE 10 KESTİK

Süleyman Kozuva da “İftar organizasyonu bin 300 kişilikti fakat bin 400 kişi katıldı. Buna rağmen şikayetleri dikkate alarak firmaya yüzde 10 tutarında ceza kestik. Bin 170 kişilik ücret ödedik. Yani kişi başı yemek 52 TL’ye gelmiş oldu” dedi.
İKİNCİ TARTIŞMA OSB’LERE ÜYE VERME KONUSUNDA YAŞANDI
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Alman-Türk Ticaret Odası ve ULM Ticaret Odası ziyaretleri konusu görüşüldü. Toplantının dilek ve temenni bölümünde hararet bir kez daha arttı. Dilek ve temenniler bölümünde bir kez daha söz alan Rahmi Yılmaz, “Yönetim Kurulumuz, kendilerini meclisin de üzerinde görmektedir. Hepinizin bildiği gibi 3 yeni OSB kuruldu. Kanuna göre bu OSB’lerin ilk yönetimlerine Odamız meclis ya da organlarından 5’er asil, 5’er de yedek üye gönderilmeliydi. Fakat yönetim kurulumuz bu isimleri kafasına göre belirledi. Bu isimlerin çoğu meclis ya da oda organ üyelerinden değildir. Bunu meclis üyelerimiz bilmeli. Bir şikayet anında bu üyelikler düşer.”diye konuştu.
İSTEDİĞİN İSİM SEÇİLMEDİ DİYE YAPIYORSUN
Süleyman Kozuva ise Yılmaz’ın açıklamalarına karşın bir kez daha sert karşılık verdi. Kozuva, “Senin buradaki tek sıkıntın, Ahmet Zeki Tever’in seçilmemiş olmasıdır. Madem meclis üyesi ya da oda organlarından olması gerekiyordu, ben de sana soruyorum. Ahmet Zeki Tever bizim meclis üyemiz mi? Ya da hangi organımızda görev yapıyor? Sen o ismin seçilmesini istedi. Araya adam koydun.” dedi. Tartışmanın iyice gerilmesi üzerine Meclis Başkanı Taha Ülker, gazetecilerin toplantıdan ayrılmasını istedi.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10