Balık fiyatları düşmedi

Çerkezköy'de balık sezonun açılmasıyla tezgahlarda 10-15 TL olan hamsi, palamut ve istavritin fiyatı Kurban Bayramı'nın ardından da değişmedi.

Çerkezköy 30.09.2015 18:12:00 0
Balık fiyatları düşmedi

Balık sezonun açılmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Çerkezköy’de bulunan balıkçı tezgahlarındaki balık fiyatları yine düşmedi. Balıkçılar deniz suyunun soğumadığını ve rüzgarın olması ile birlikte balığın az olduğunu söylediler.

“SATIŞLAR DURGUN”

Kurban bayramının ardından vatandaşların balığa olan ilgisinin azaldığını kaydeden Fırtına Balıkçılık çalışanı Çoşkun Nazlı “Balık fiyatlarında yükselme olmasının nedeni aşırı yağışların olmasıdır. Bununla birlikte palamut, çinakop daha yürümedi ve  fiyatlarda düşmedi. Balık sezonu açılmasına rağmen satışlar da durgun” diye konuştu.

“İSTAVRİT 15 TL”

Hamsi’nin kilosunun 10 TL’ye gittiğini kaydeden Nazlı “Tezgahlarda istavrit 15 TL, Mezgit 20 TL, Barbun 20 TL, deniz levreği ve çuprası ise 40-45 TL arasında satılıyor” dedi. Karadeniz Balıkçılık çalışanı Volkan Biber ise “Bizim işlerimiz kurban bayramının ardından düştü. Balık fiyatları da yüksek olduğu için insanlarımız bu ara balıklara fazla ilgi göstermiyorlar. Son dönemlerde rüzgarın olması ve aşırı yağışların olması ile birlikte balıklar kaçıyor. Balık da az olduğu için fiyatlarda yükseliyor” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10