DSİ derelerin ıslahını bıraktı fotoğraf çekiyor!

Çerkezköy'de hemen her yağmurda taşkın korkusu yaşanırken, iki yıl önce dere ıslah çalışmalarına başlayan ancak bir türlü bu çalışmaları tamamlamayan DSİ'nin görevlileri d

Çerkezköy 30.09.2015 18:18:00 0
DSİ derelerin ıslahını bıraktı fotoğraf çekiyor!

Çevreden geçenler, DSİ görevlilerine iki yıl önce başlatılan çalışmaların neden devam etmediğini sordu?

BAKAN’IN SÖZ VERMİŞTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın DSİ ile ilgili açıklamalarının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 2013 yılındaki Çerkezköy ziyaretini akla getirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 19 tesisin açılışını yapmak üzere Mayıs 2013’te Çerkezköy’e gelmiş ve vatandaşlara çeşitli vaatlerde bulunmuştu. Bakan Eroğlu’nun vaatlerinden biri de Çerkezköy’de şehrin içinden geçen derelerdeki suyun akışına engel olan köprü ve demiryolu geçitlerini yeniden projelendirmek oldu. Bakan Eroğlu’nun Çerkezköy ziyaretinin üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçti. Fakat ne Pınarça Deresi ne de Çorlu Deresi üzerinde bulunan köprüler ile ilgili herhangi bir çalışma bugüne kadar yapılmadı.

Mayıs 2013’te Çerkezköy’e gelen ve ilçenin kanayan yarası haline gelen dere taşkınlarının çözümü için vaatlerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun  “Tekirdağ’a giderken elimiz boş gitmeyelim dedik. 62 tane müjde ile geldik” diye konuşmuştu. Bu müjdelere ne olduğu da merak konusu oldu.
DSİ GÖREVLİLERİ NEYİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ
Önceki gün Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Hasan Uğurlu Köprüsü’nde, 3 görevlinin Pınarça Deresi ile ilgili fotoğraf ve görüntü çalışması yaptığı görüldü.  Çerkezköylüleri merakta bırakan çalışmaların sorulduğu kişiler, kendilerinin DSİ görevlisi olduğunu belirtirken, “Biz burada DSİ’nin yaptığı çalışmaları çekmeye geldik” diye cevap verdi. Bunun üzerine bölgeden geçen Çerkezköylüler ise DSİ’nin son iki yılda sadece Pınarça Deresi’nin zeminini betonla kapladığını ve dere kenarlarına taşlar döşediğini belirterek, “Bu yapılan çalışmalar taşkınların önüne geçti mi? Dere yatakları üzerinde bulunan köprüleri yıkıp yeniden yapacaktınız. Ne oldu? Neden yapılmadı?” diye sordu.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10