Kapaklı Belediyesi Meme Kanseri Bilinçlendirme ayını kutladı

Kapaklı Belediyesi tarafından meme kanseri hakkında bilgilendirme etkinliği düzenlendi. 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında meme kanseri konusunda bilinçlendirmek, farkındalığı arttır

Kapaklı 4.10.2015 17:45:00 0
Kapaklı Belediyesi Meme Kanseri Bilinçlendirme ayını kutladı

Kaymakamlık ve Belediye binası içerisinde bilgilendirme panolarına meme kanseriyle ilgili afişler asıldı. Ayrıca, Pazar yerine gidilerek vatandaşlara meme kanseri simgesi olan pembe kurdale takılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

BAŞKAN MANDALI’YI ZİYARET ETTİLER

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Kapaklı Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmada, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz ile Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Pakize Özgür Ünlü, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamından ziyaret ederek, bilgilendirmede bulundular.

“KADINLARA YÖNELİK ÜCRETSİZ TARAMALAR YAPIYORUZ”

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan İrfan Mandalı, "Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın beden ve ruh sağlıklarına yönelik, ‘Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi’ hayata geçirdik. Proje kapsamında Belediyemizden ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyet, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Bu bilgiler ışığında ilçemizde yaşayan kadınlarımız Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor. Kapaklı Belediyesi olarak sağlık alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz."diye konuştu.

Vatandaşların, Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ve toplum sağlığı merkezine ve aile sağlığı merkezine başvurarak ücretsiz tarama hizmetlerinden yararlanabileceği bildirildi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10