Ülkücüler, 1980 dönemini anlatan Kafes'i izledi

Çerkezköy Ülkü Ocakları ve MHP İlçe Teşkilatı, 2 Ekim Cuma günü vizyona giren Kafes adlı filmi Erna Center'daki 'Cinemay' adlı sinemada ülkücü gençlerle birlikte izledi.

Çerkezköy 4.10.2015 18:00:00 0
Ülkücüler, 1980 dönemini anlatan Kafes

Yönetmenliğini Mahmut Kaptan’ın yaptığı Kafes adlı filmi, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ve Çerkezköy Ülkü Ocakları Yönetimi, Av. Mustafa Yüce, MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, MHP Çerkezköy Kadın Kolları yönetimi ve üyeleri, Çerkezköy Ülkü Ocakları Asena Teşkilatı ile ülkücü gençlerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup birlikte izledi.
FİLM DARBE DÖNEMİNİ ANLATIYOR
Çerkezköy’de 2 Ekim Cuma günü saat 21.00’da ilk seansı gösterime giren Kafes filmi, 12 Eylül Darbesi dönemini anlatıyor. Darbe döneminde ceza evinde işkencelere maruz kalan ülkücü gençlerin hayatını konu alan Kafes filminin baş rollerinde ise İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Fırat Şahin gibi isimler yer alıyor. "İnandıklarımız için mücadele ederken, düşüncelerimizi kafese tıktılar…" sözleri ile tanıtımı yapılan ve ülkücülerin 1972 yılından 1980 darbesi dönemine kadar neler yaşadığını konu edinen film, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde çekildi. Yönetmenliğini Mahmut Kaptan'ın, yapımcılığını ise Yasemin Nak'ın üstlendiği Kafes filminin senaryosu Bektaş Topaloğlu'na, hikayesi ise Lütfü Şehsuvaroğlu'na ait. Kafes filminin fragmanı internette Youtube sitesinde yayınlandı. Bir günde 10 binden fazla kişi tarafından izlenen ve yüzlerce sosyal medya kullanıcının paylaşımda bulunduğu fragmanda filmin çarpıcı sahneleri yer alıyor.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Filmi izledikten sonra açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, şu mesajı verdiler: “Milliyetçi her gencin izlemesi gereken bir film olmuş. Filmi izleyip de etkilenmemek elde değil. Tüm gençlerimize bu filmi izlemelerini tavsiye ediyoruz”  

Filmdeki duygusal sahneler, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Filmin sonunda salondan ayrılanların birçoğunun gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
Haber / Ragip KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10