Hafta dolu dolu kutlanacak

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' kurban bayramına denk gelmesi nedeniyle bu yıl 13-18 Ekim tarihlerinde kutlanıyor. Etkinliklerin 13 Ekim Salı günü başlayacağını ka

Çerkezköy 5.10.2015 16:56:00 0
Hafta dolu dolu kutlanacak

Çerkezköy Müftülüğü 1-7 Ekim arası kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle bu yılda bir dizi program gerçekleştiriyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ilk olarak bayanlara yönelik saat Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 14.00’de Cami, Kadın ve Namazla diriliş konulu bir panel düzenlenecek. Panelde konuşmalar ise Şerife Karaimamoğlu, Ayşe Gündoğdu, Çiğdem Koç, Emine Güngör ve Sevinç Bağcı bayanlara ‘Cami, Kadın ve Namazla diriliş’ konusu hakkında bilgiler verecekler.

ÖDÜL TAKDİMİ YAPILACAK

Etkinlikler kapsamında 15 Ekim Perşembe günü Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 14.00’da panel düzenlenecek. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak olan programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın konuşmasıyla devam edecek. Sinevizyon gösteriminin ardından din görevlilerini temsilen konuşmalar ve daha sonra ise Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan kaynakları Daire Başkanı Mahmut Göl’ün ‘Cami, Kadın ve Namazla diriliş’ konulu konferansı ve ardından da ödül takdimi gerçekleştirilecek.

ÇERKEZKÖY HALKINI DAVET ETTİ

15 Ekim Perşembe günü 15.30’da ise Fevzipaşa Camisi’nin açılışı yapılacak. 16 Ekim Cuma günü Merkez Osmanlı Camii’nde saat 12.00-13.00 saatleri arasında da kuran ziyafeti ve hatim programının ardından 17 Ekim tarihinde de saat 12.30’da Kızılpınar Medine camiinin açılış töreni gerçekleştirilecek. Etkinlikler hakkında konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna “Bu yıl kurban bayramına denk gelmesi münasebeti ile 13-18 Ekim tarihleri arasında kutlamaktayız. Bu konuda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de diyanet işleri başkanlığı ve diyanet vakfı başkanlığı müşterek programlar yapmaktalar. Gerçekleştireceğimiz Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerimize tüm Çerkezköy halkını davet ediyoruz” dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10