Özensiz yıkım tepki çekti!

Çerkezköy Belediyesi, Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı binasının da içinde bulunduğu parkı yenileme çalışmalarına başladı. Yeni park yapmak için yapılan yıkım çalışmaları sır

Çerkezköy 5.10.2015 16:59:00 0
Özensiz yıkım tepki çekti!

Gazi Osman Paşa Mahallesi Beyazsu Sokak’ta bulunan parkta, yenileme çalışmalarına başlanmadan önce, park alanı içinde bulunan muhtarlık binası, geçici bir süreliğine Barbaros Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi binasına taşınmıştı. Muhtarlık binasının taşınmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Beyazsu Sokak’taki parkta yıkım çalışmalarına başladı.

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Park alanı içinde bulunan muhtarlık binası, park işletmesi ve taksi durağı dahil bütün yapılar yıkılacak. Daha sonra parkın içinde peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Parkın içinde çocuk oyun grubundan spor aletlerine, oturma gruplarından yürüyüş yollarına kadar her türlü unsura yer verilecek. Vatandaşlarımız burada aileleri ile birlikte huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecek” dedi.

AĞAÇLAR BETON YIĞINLARI ARASINDA KALDI

Parkta yapılan yıkım çalışmaları sırasında bazı ağaçlar, beton yığınları arasında kaldı. Vatandaşlar yıkım çalışmalarının daha özenli bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekerken, “Bir ağaç kolay kolay yetişmiyor. Mümkün olduğunca ağaçlara zarar vermeden yıkım çalışmaları yapılmalı” diye bu duruma tepki gösterdi.  Yıkım çalışmaları sırasında bazı yoksul vatandaşların ise beton yığınları arasından hurdacılara satmak için demir parçalarını toplamaları dikkat çekti.
Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10