AKP iktidarı ülkeyi karanlığa soktu!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceeer, Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yüceer, "7 Haziran seçimlerinden bu güne kadar ülkede bir kaos ve savaş ortamı yaşan

Çerkezköy 6.10.2015 16:54:00 0
AKP iktidarı ülkeyi karanlığa soktu!

Önceki akşam CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, burada partilileriyle bir araya geldi. Seçim startı veren CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda İlçe Başkanı Birol Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Yüceer, yaklaşan seçimler öncesi Ak Parti iktidarını hedef alan açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinden sonra geçen süreci değerlendiren Yüceer, Ak Parti’nin seçimlerin ardından ülkeyi karanlığa soktuğunu ileri sürdü. Ziyarette ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk yaptı.

1 KASIM’DA CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, “1 kasımda yapılacak olan 26. Dönem milletvekilliği seçimi ülkemiz ve milletimiz için çok önemli.7 Haziran seçimlerinde milletimizin iradesini yok sayan ve koalisyona yanaşmayan AKP iktidarının uzlaşmaz tavrı ülkemizde bir kaos ortamı yaratmıştır.Bizler 1 Kasım’a kadar çalışmalarımızı yoğun bir şekilde tüm il ve ilçe teşkilatlarımız olarak sürdüreceğiz.1 Kasım’da CHP’yi iktidara taşıyacağız. Çerkezköy ilçe Teşkilatı olarak bizler partimizin iktidara gelmesi için seçim bölgemizde üzerimize düşeni fazlasıyla yapma gayreti içerisindeyiz.”dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİMİZİ YAPAMADIK

Öztürk’ün ardından sözü alan Milletvekili Yüceer, “13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı ülkede tam bir kaos  ve savaş ortamı meydana getirdi. Bir kişinin başkanlık sevdası uğruna bizler 7 Haziran’dan bu yana 3 aydır milletvekilliği görevimizi yapamadık.”dedi.

KAYNAK BULAMIYOR DİYORLARDI ŞİMDİ BİN 300 TL VAAD EDİYORLAR

Daha sonra sözlerini seçim vaatlerine getiren Milletvekili Yüceer şöyle devam etti: “7 Haziran seçimlerindeki beyannamemizde asgari ücret başta olmak üzer emekli, çiftçi ve memura vaat ettiğimiz ‘Bu parayı nasıl verecekler hepsi hayal’ diyen ve ‘kaynak  yok’ diyen iktidar şimdi asgari ücreti bin 300 TL yapacağını ve emekliye, çiftçiye, memura para vereceğini söylüyor. Peki kaynak vardı da neden vermedi. Şimdi artık işlerinin  çok zor olduğunu anladılar ama yine de umduklarını bulamayacaklar. Halkımız artık onların dediği hiçbir şeye inanmıyor. Ülkemizde eğitim sistemi çökmüş durumda. 13 yıllık AKP iktidarı 11 kez eğitim sistemi değiştirdi. 3 aydır meclis çalıştırılmadı.3 ay önce yapılan seçim yok sayıldı. Milletimizin iradesi yok sayıldı ve şimdi yeniden seçime gidiliyor.”

HUKUKİ OLMAYAN HÜKÜMET VAR

Şu an hukuksal olmayan bir hükümet olduğunu söyleyen Milletvekili Yüceer, “İnsanlarımızın iradesi meclise yansıtılmışken ‘ben bu sonuçları beğenmedim’ diyen zat ‘benim başkanlık sevdam var’ diyor. İşte Suruç olayları işte asker ve polis şehitlerimiz.Biz önce Türkiye diyoruz. 7 Haziran seçimlerinin ardından bütün partilere gittik. Vatandaşlarımızın ülkemizi huzura kavuşması için koalisyon kurulması için çaba harcadık. Ama AKP iktidarı ve başkanlık sevdası olanlar koalisyon kurulmaması için süreyi uzattılar.”diye konuştu.

BAHÇELİ DİK DURSAYDI…

Konuşmasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirerek sürdüren Yüceer, “Meclis Başkanlığı seçiminde eğer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dik dursaydı tam tarafsız bir meclis başkanı seçilecek ve bu günler ve bu seçim olmayacaktı. Akan kanların durması için meclis araştırması istedik. MHP oylarıyla reddedildi.”dedi.

14 MADDENİN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTEDİK

Yüceer şunları kaydetti: “Biz önce Türkiye diyoruz. Seçim beyannamemizi açıklanırken de biz gençlere gençlerimize bir çok imkanlar tanıdığımızı açıkladık. Nüfusumuzun yüzde 30’u genç! Gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim öğretim görmesi için önlerindeki engelleri kaldıracağız. Biz koalisyonda 14 maddenin yerine getirilmesini istedik. Bu da koalisyonun bir hedefi olsun istedik ve yüksek profilli bir koalisyon kurulalım dedik. Ama sarayın tutumu bunları engelledi. Eğer koalisyon olsaydı biz 3 ay içerisinde ülkede huzur ve güveni tesis edecektik. Koalisyon konusunda CHP üzerine düşeni yerine getirdi.”

ASGARİ ÜCRET NET BİN 500 TL OLACAK

Konuşmasına seçim vaatlerini bir kez daha vurgulayan Yüceer, “Ülkede istikrar var diyorlar madem istikrar varda 2 milyar dolarlık yatırım yapacak olan dış yatırımcılar kaçtı neden yatırım yapmadı. Çünkü ülkemizde istikrar olmadığını gördüler. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde CHP iktidarında ülkemiz huzura kavuşacak. Terör son bulacak. İnsanlarımızın yüzü gülecek. Maddi durumları iyileşecek. Her kesim rahat edecek ve nefes alacak. Sağlık hizmetlerinden de her vatandaşımızın en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Eğitimde lise son sınıf öğrencilerine aylık 100 TL yardım yapılacak. Emeklilerimize yılda iki maaş ikramiye ve emekli maaşları günün koşullarına göre arttırılacak. Asgari ücret net bin 500 TL olacak. Mazot 1.80 kuruş olacak. Kısaca her kesim rahat edecek. Bunları yaparken de kimseyi kırıp dökmeden ülkede huzur ve güveni barışı getireceğiz.”açıklamalarında bulundu.

Çerkezköy Haber/Sibel BAL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10