Özensiz yıkıma cevap geldi

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı binasını yıkmalarıyla ilgili dün verdiğimiz 'Özensiz yıkım' başlıklı haberi

Çerkezköy 6.10.2015 16:59:00 0
Özensiz yıkıma cevap geldi

Belediye yetkilileri, muhtarlık binasının da içinde bulunduğu park işletmesinin yıkımı ile kendilerinin alakası olmadığını belirterek, “İşletme sahibi malzemelerini toplamak için bizden zaman istedi. Daha sonra da yıkımı kendisi yaptı” açıklamasını yaptılar.

İŞLETME SAHİBİ KENDİSİ YIKTI

Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı binasının da içinde bulunduğu parkta yenileme çalışmalarına muhtarlık binasının yıkımı ile başlayan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Basında, parkın içindeki işletmenin belediye tarafından yıkıldığı ve yıkım sırasında bazı araçların da beton yığınlarının altında kaldığı şeklinde haberler yapıldı. Burada bir yanlışlık var. Çünkü parkın içindeki yapıyı biz değil, işletme sahibi kendisi yıkmıştır” diye konuştu.  İşletme sahibine yıkım kararının Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce tebliğ edildiğini kaydeden yetkililer, “Kendileri bizden malzemelerini toplamak için süre istedi. Biz de kendilerine bu süreyi tanıdık. İşletme sahibi bir yandan malzemelerini toplarken, bir yandan da yapıyı yıkmaya başlamış. Bu sırada da bazı küçük ağaçlar beton yığını altında kalmış. Dolayısıyla konunun belediyemizle alakası yoktur. Çünkü biz yıkım çalışmalarına bugün, muhtarlık binası ile başladık” ifadelerini kullandı.

TAKSİ DURAĞININ YIKILMAYACAĞI BİLDİRİLDİ

Haberlerde park içinde bulunan taksi durağı binasının da yıkılacağı yönünde bilgiler verildiğine dikkat çeken Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Taksi durağı yıkılmayacak. Muhtarlık binası ve park işletmesi yıkıldıktan sonra, peyzaj çalışmalarına başlanacak. Parkın içinde çocuk oyun grubundan spor aletlerine, oturma gruplarından yürüyüş yollarına kadar her türlü unsura yer verilecek. Vatandaşlarımız burada aileleri ile birlikte huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecek” diye konuştu.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10