Ücretli otopark Şarköy ve Kumbağ'da kaldırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin TEK Park Şirketi tarafından Temmuz ayı ortalarında başladığı ücretli otopark uygulamasına Şarköy ve Tekirdağ'ın merkez Kumbağ Mahallesi'nde so

Tekirdağ 7.10.2015 17:30:00 0
Ücretli otopark Şarköy ve Kumbağ

TEK Park tarafından Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy ve daha sonra diğer ilçelerde uygulamaya başladığı ücretli otopark uygulamasında Şarköy ve Kumbağ Mahallesi’nde son verildi. Edinilen bilgiye göre, özellikle yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı Şarköy ve Kumbağ’da uygulanan ücretli otopark sistemi yaz sezonunun sona ermesiyle zarar etmeye başladı. Okullarında açılması dolayısıyla yazlıkçıların buraları terk etmesiyle birlikte araç sayısında yüzde doksan oranında düşüş yaşandığı böylece  günlük ücretli otopark gelirlerinin ise 40- 50.00 TL’ye kadar  düştüğü belirtildi. Günlük gelirin buradaki görevlilerin maaşını çıkaramaması ileri sürülerek uygulamaya son verildiği belirtildi. Uygulamanın sona ermesiyle TEK Park buradaki saha sorumluları ve çalışanlarında işine son verdi. Önümüzdeki dönemlerde ya da sadece yaz aylarında Şarköy ve Kumbağ’da uygulamanın tekrar başlayıp başlamayacağı konusunda da herhangi bir açıklama yapılmadı.

TEK Park’ın ücretli oto park uygulaması Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy başta olmak üzere diğer ilçelerde devam ediyor. Uygulamanın yapıldığı ilçelerde ise vatandaşlar ücretlerin aşağı çekilmesini bekliyor.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10