Hayrabolu'da içme suyu tesisleri açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Hayrabolu'da yapımı tamamlanan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile eş zamanlı olarak Evsel Atık S

Hayrabolu 7.10.2015 17:51:00 0
Hayrabolu

Tesislerin açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu’da tarihi bir gün yaşandığını belirterek, “2015 yılının başında sık sık temel atma ve açılışlarda halkımızla birlikte olacağımızı söylemiştik ve sözümüzü yerine getiriyoruz.”dedi. Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçelerdeki projelerimize, yatırımlarımıza ve açılışlarımıza bugün Hayrabolu ile devam ediyoruz. Hayrabolu’da uzun yıllardan beri kullanılan, ömrünü yitirmiş en önemlisi de kanserojen madde içeren asbest borularını halkımızın sağlıklı su tüketmesi adına yenileriyle değiştirdik, değiştirmeye de devam ediyoruz. Diğer taraftan kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yaptık, yapıyoruz. Altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük.”

HACIKÖY’DE ASFALT PLENTİ KURDUK

Hayrabolu’nun en büyük ihtiyaçlarından biri olan evsel atıksu arıtma tesisini de aynı anda hizmete açıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Albayrak, “Hacıköy’de yeni kurduğumuz ve Ekim Ayı sonunda tamamlanacak olan asfalt plenti ile günlük asfalt kapasitemizi 2500 Ton’a çıkarıyoruz ve asfalt konusunda büyük bir atılım yapacak duruma geleceğiz. Bu paralelde Çerkezmüsellim-Karakavak yolunun açılışını da 1 hafta sonra yine hep birlikte yapacağız.”diye konuştu.

KOORDİNATÖR BAŞKANLAR

Yılbaşından  itibaren tüm ilçelerde koordinatör başkanların göreve başlayacağını belirten Albayrak, “Koordinatör başkanlar bizimle ilçe belediyeleri arasında köprü olacak ve ilçelerimiz TESKİ ile birlikte 3 koldan hizmet almaya başlayacaklar. 11 ilçemizle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet kalite belgesi olan bir büyükşehir olma hedefindeyiz bunu da başaracağız.”açıklamalarında bulundu.

Başkan Albayrak daha sonra sözlerini şöyle tamamladı: “Hayrabolu’da diğer ilçelerimiz gibi hizmetin en kalitelisini sonuna kadar hak ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ’ın merkezinde Süleymanpaşa’da Batı Atık Su Arıtma Tesisi ile Barbaros Atıksu Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı. Ergene’de Sağlık Mahallesi Yeşiltepe Mahallesi’nin altyapı çalışmalarını kapsayacak ihale bugün yapıldı.

Göreceksiniz ki 30 Mart 2019’da görev süremizin sonunda yine halkımızın huzuruna gelerek hesap vereceğiz ve verdiğimiz tüm sözlerin yerine geldiğini göreceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle tesislerin Hayrabolu’ya hayırlı olmasını diliyorum ve başka açılış ve temel atma törenlerinde buluşmak üzere tüm Hayrabolululara selam ve saygılarımı sunuyorum”  

MİLLETVEKİLLERİ DE AÇILIŞA KATILDI   

Başkan Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü ile Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da birer konuşma yaparken  tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan ve tüm ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu törende kurdela kesilerek Hayrabolu İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı. Açılışın ardından Başkan Albayrak, çeşmelerden akan sudan birer bardak su içtiler.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10