Sınavı geçemeyenleri stajyer dönemi bekliyor

Bu gün yapılacak olan ehliyet sınavlarında sınavı veremeyenler stajyerliğe kalacak. Bu nedenle bu günkü ehliyet sınavı ehliyet almak için müracaat edenleri yakından ilgilendiriyor.

10.10.2015 00:01:00 0
Sınavı geçemeyenleri stajyer dönemi bekliyor

1 Ocak 2016’dan itibaren başlayacak olan stajyer ehliyet uygulaması öncesi bu gün yapılacak olan sınavlar bu nedenle önem taşıyor. Bu sınavı geçemeyenler otamatikman stajyerliğe kalacak. Bu nedenle  ehliyet alma aşamasında  stajyerlik öncesi yapılacak  olan son sınava girenlerin  çok dikkatli olması gerekiyor. Yılbaşı itibariyle alınacak yeni sürücü belgeleri yaklaşık 2 yıl stajyer olarak kabul edilecek.

SON SINAV BU GÜN YAPILACAK

Stajyer ehliyet sürecine kalmak istemeyen sürücü adaylarının en son bu gün  yapılacak yazılı sınavda ve 31 Ekim- 1 Kasım tarihlerindeki direksiyon sınavında mutlaka başarılı olmaları gerekiyor. Bu sınavlarda başarılı olmalarına rağmen emniyet müdürlüklerinden bir ocağa kadar ehliyetlerini almayanlarda yine stajyer ehliyet gurubunda kalacak. Bundan sonraki aşamalarda çok daha dikkatli olmaları gerekecek.  Önceden hata yapıldığında ceza kesilen uygulamalara stajyer ehliyet boyunca 3 defa yakalanan bir sürürcünün ehliyetine el konulacak ve ehliyet alma sürecine en baştan başlamak zorunda kalacaklar.

Haber/Sibel BAL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10