Namık Kemal Üniversitesi 24'ncü oldu

Ankara'da yapılan 3'üncü Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde açıklanan performans göstergeleri verilerinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 24'üncü sırada yer aldı.

Tekirdağ 9.10.2015 14:55:00 0
Namık Kemal Üniversitesi 24

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin her yıl ekonomik büyüklükleri, teknolojik tabanlı yeni firma oluşumuna ve istihdama katkıları, üniversite-sanayi işbirliğine destekleri, fikri mülkiyet hakları ve ihracatları gibi değişkenler yönünden inceleyerek, performansları ölçülmektedir. Bu kapsamda 2014 yılı TGB performans göstergeleri Ankara’da yapılan 3.’üncü Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde açıklandı. Namık Kemal Üniversitesi, 61 Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde firma alımını tamamlayarak yüzde 100’lük doluluk oranı ile bu alanda faaliyet başladığı ilk yılda 24’üncü sıraya yerleşerek, son 5 yılda kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içinde de 4’üncü sırada yer aldı.

NKÜ TEK GENEL MÜDÜRÜ PROF. DR EKER TEŞEKKÜR ETTİ
Başarıda emeği geçen tüm paydaşlara ve bünyesindeki firmalara teşekkür eden Namık Kemal Üniversitesi TEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, hedeflerinin 2015 TGB Performans Göstergeleri içinde daha üst sıralara çıkmak olduğunu açıkladı. Bununla ilgili olarak NKUTEK bünyesinde Teknopark, TTO Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi’nin faaliyetlerinin kararlı bir şekilde devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Bülent Eker, hızla yapılaşma ile yeni uygulama modellerini devreye sokarak, üniversite sanayi işbirliğinin arzu edilen seviyelere çıkarılacağını vurguladı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10