Şimdi de roman yazıyor

Çerkezköy'ün Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde yaşayan ev hanımı Hatice Terzi (75), şiir kitabına roman eklemeye hazırlanıyor. Terzi, üç roman birden yazıyor.

Çerkezköy 11.10.2015 17:54:00 0
Şimdi de roman yazıyor

Bu yıl ocak ayında ikinci şiir kitabı ‘Hayatın Türküsü’nü yayımlayan Hatice Terzi, şu günlerde roman kitabı hazırlığı içerisinde. İlerleyen yaşına rağmen, duygularını dile getirdiği şiirler için; “Şiir, yüksek duygular ve geniş hayal gücünün dizelere dökülmesidir. Ve hayatın kendisidir.”diyen Terzi, şu günlerde üç roman birden yazıyor. Uzun süreden beri üzerinde çalıştığı romanların, Trakya’da uzun yıllar önce yaşanmış gerçek hikayeleri anlattığını söyleyen Hatice Terzi, “Babaannemden, büyüklerimden dinlediğim hikayeler vardı. Bunları yazıyorum.”dedi. Orman Kuşu adını verdiği romanını en kısa sürede tamamlayarak yayınlamayı düşündüğünü söyleyen Terzi, şiirlerine de devam edeceğini kaydetti.

15 YAŞINDA MANİ SÖYLEYEREK BAŞLADIM

Şiir yazmaya başlamasının hikayesini anlatan Terzi, “Ben ilkokul mezunuyum. Köy Enstitüsü eğitimi gördüm. Genç kızlığımda düğünlerde maniler söylerdim. Atmaca usulü mani şeklinde şiirler yazmaya başladım. Şiirlerimi yaşayarak yazdım, yazıyorum. İlk kitabım 2012 senesinde basıldı. Bu yıl ocak ayında ikinci şiir kitabımı çıkarttım. İçerisinde 78 tane şiir var. Kitaplarımda yaşadığım olaylardan alınan kesitlerin yanı sıra aşk, sevinç, hüzün, özel günler için yazılan şiirler gibi hemen hemen her duyguyu içinde barındıran şiirler mevcut. Hiçbir ticari kaygım ve de amacım yok. Benden geriye bir kültür mirası kalmasını istiyorum.”diye konuştu.

HATİCE TERZİ KİMDİR?

Hatice Terzi, 1940 yılında Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nin Sarıyer Köyü’nde dünyaya geldi. 1946 yılında köylerinde bulunan ilkokula gitmek isteyen fakat o dönemlerde 6 yaşındaki çocuklar okula alınmadığı için kayıt olamayan Terzi, okula kaydını yaptırmadan gitmeye başladı. Okumayı çok isteyen fakat zamanın şartlarından dolayı sadece ilkokulu bitirebilen Terzi,1956 yılında görücü usulüyle evlenerek Çerkezköy’e yerleşti. Evliliğinden 2 kız ve 1 erkek çocuğu dünyaya getiren Terzi, ortam ve aile değişikliğinin duygusallığı onu şiir yazmaya ve kitap okumaya yönlendirdi. Yazmış olduğu bu şiirleri 2012’de ilk kez yayımladı. Terzi 2015 Ocak ayında ise ikinci şiir kitabını çıkardı. 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10