Servisçiler UKOME'yi mahkemeye verecek!

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği (SAS) üyeleri Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na verdikleri dilekçe sonucu çıkan kararı idari mahkemeye taşımak için karar aldı.

Çerkezköy 11.10.2015 18:03:00 0
Servisçiler UKOME

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği üyeleri dün bir araya gelerek, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na verdikleri dilekçenin sonuçlarını değerlendirdi.  Dernek Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, “UKOME’ ye verdiğimiz dilekçede biz S ve J plakalı araçlarla ilgili olarak 2003 yılında verilen tahsisili plakaların aynı kalmasını, yani Çerkezköy plakalı aracın Çerkezköy’den kalkmasını Çorlu plakalı aracın Çorlu’dan kalkmasını bu araçların ilçe dışında organizelere götürdüğü yolcuyu bırakmasını ama oradan çıkarken yolcu almamasını istediğimizi belirtik. Ama UKOME bizim verdiğimiz dilekçeyi S ve J plakalı araçların kendi ilçe sınırları dışında servis güzergahlarını kullanamaz ve durup yolcu alamaz maddesinin kaldırılmasını talep ettiğimizi anlamış. Biz böyle bir şey talep etmedik. Biz her araç kendi ilçe sınırlarından kalksın ilçeler arası geçiş serbest olsun ama dönüşte girilen ilçeden yolcu alınmasın şeklinde dilekçe verdik. Ama karar tam tersi yönde çıkmış. Bu kararı idari mahkemeye taşıyacağız.”dedi.

KORSAN ARAÇLAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Konuşmasına korsan araçlarla ilgili açıklamalarıyla devam eden Gündoğdu, UKOM’nin korsan araçları ödüllendirdiğini öne sürdü. Gündoğdu şunları kaydetti: “Bizler korsan araçlarla mücadele ederken UKM bu araçları ödüllendirircesine sanki bize inat onlara geçici yol belgesi veriyor. Bu durum bizleri tamamen mağdur ediyor. İş bulamayıp çalışmayan 600 civarında aracımız boş yatmaktadır. Seri plakalara verilen yol belgelerini taşıyan araçların ruhsatlarında yolcu nakdi olduğu için bunlar şehir içi ve şehirlerarası çalışıp bizleri mağdur etmektedir. Bizler ise ruhsatımızda personel taşımacılığı S ve J plaka olduğumuz için mücavir alan dışına çıkmamıza müsaade edilmiyor. Bu durumu S ve J plaka esnafları olarak gerekli makamlara şikayet ettiğimizde önce bizim araçlarımız kontrollere takılıyor. Oysa bizler korsan araçların kontrol edilmesini talep ediyoruz. Çünkü bu araçlar kontrollere girerse bağlanması gerekecek. Bunlara kimler göz yumuyor ise hukuk önünde hesap isteyeceğiz. Bundan sonraki şikâyetlerimiz il bazında değil bakanlık bazında olacak.”  

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ NASIL BÖYLE BİR RAPOR VERDİ?

Büyükşehir Belediyesi’nin  Pamukkale Üniversitesi’ne yaptırdığı araştırmayı eleştiren Gündoğdu “Zaten Çerkezköy’de bin adet S plakalı araç var. Günde 75 bin yolcu taşıma kapasitemiz var. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan 60 bin işçi var. Bizim zaten 600’e yakın aracımız boş durumda. Pamukkale Üniversitesi yaptığı araştırmada Tekirdağ il geneline 250 plaka açılabilir raporu verdi. Ama bu araştırmayı yaparken herhangi bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) veya herhangi bir odanın görüşü alınmadı. Nasıl böyle bir karar aldılar bunun bilgisinin verilmesini istiyoruz” dedi.

BİZİ OYALADILAR

Kararı mahkemeye taşımak istediklerini ancak kendilerinin oyalandığını dile getiren Gündoğdu şöyle devam etti: “Bizim verdiğimiz dilekçenin tam tersi karar çıktı. Bu durumda Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan’ın bizim yanımızda olması gerekirdi. Biz bu kararı idari mahkemeye taşımak isterken bunu onların yapması gerekirdi. Ama onlar bu durumu ört bas etmeye çalıştılar. Karar çıktıktan sonra 60 gün içinde idari mahkemeye taşınması lazımdı. Ama onlar bu süreyi oyaladılar”

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Toplantının sonunda  Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği başkanı Fikret Tanyeri’de açıklamalarda bulundu. Tanyeri şunları dedi: “Bu işler 450 ile 470 arasında üyesi olan bir derneğin 50 -60 kişiyle yapabileceği şeyler değil. Herkes destek vermeli. Bizim verdiğimiz dilekçeyi UKOME yanlış anladı ve bunun neticesinde aleyhimize bir karar çıktı. Burada yapılması gereken birlik olmaktır. Biz gerektiğinde 3-4 arkadaş haftada 2-3 defa Tekirdağ'a gittik. Benzin parası bulamadığımız zamanlar oldu. Ama mücadelemiz devam edecek. Gelin dernek olarak hep birlikte sağduyulu olalım. Biz yönetim olarak kimseyle ters düşmüyoruz. UKOME şoförler odasını tanımadığını söyledi. O yüzden servisçiler olarak bir oda kurup karşılarına çıkmamız lazım”  

Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, dernek olarak 15 Ekim 2015 tarihinde Çerkezköy, Karaağaç, Velimeşe, Saray ve Kızılpınar mevkilerinden hareket ederek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önünde yapacakları basın açıklamasıyla son bulacak bir yürüyüş için Valiliğe dilekçe verdiklerini sözlerine ekledi.

Çerkezköy Haber/Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10