Müftülük'ten sabah buluşması!

Camiler ve Din Görevlileri Haftası her yıl yapılan kutlamalar kapsamında Çerkezköy Müftülüğü ilk etkinliğini, pazar sabahı gerçekleştirdi. Müftü Yusuf Tuna'nın da katıldığı , â?

Çerkezköy 11.10.2015 18:05:00 0
Müftülük

Bu yıl 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, ‘Sabah Cami Buluşması’ etkinliği gerçekleştirildi. Çerkezköy Müftülüğü’nce Osmanlı Camii’nde sabah namazında düzenlenen etkinliğe Müftü Yusuf Tuna da katıldı. 200 kişilik bir cemaatin katıldığı etkinlikte ilk olarak sabah namazı kılındı. Büyük çoğunluğu gençlerden oluşan cemaat namazın ardından ‘Zikir’ programı gerçekleştirdi. Ardından Yasin-i Şerif’in okunduğu ‘Sabah Camii Buluşması’ etkinliği Müftü Yusuf Tuna’nın konuşmasının ardından dua edilmesiyle sona erdi.

CAMİLER KABE’NİN BİRER ŞUBESİ
Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Sabah Camii Buluşması’nda  cemaate katılımları nedeniyle teşekkür eden Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, camilerin Kabe’nin birer şubesi olduğunu söyledi. Tuna konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusunda bulunurken, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili de bilgiler verdi.

VATANDAŞLARI ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Bugün başlayacak olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kapsamında ilk olarak 13 Ekim (Yarın) saat 14.00’da kadınlara yönelik Halk Eğitimi Merkezi’nde bir panel düzenleneceğini belirten Müftü Yusuf Tuna, 15 Ekim 2015 tarihinde ise yine Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 14.00’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle konferans düzenleneceğini kaydetti. İlahiyatçıların konuşmacı olarak katılacağı panel ve konferansa tüm Çerkezköylüler’i davet eden Müftü Tuna’nın konuşmasının ardından program çorba ikramı ile sona erdi.

İkram Et Döner lokantasında ‘Sabah Camii Buluşması’na katılan cemaat toplu halde çorba içti.

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10