483 öğrenci ile eğitime başladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemine 483 öğrenci ile ders başı yaptÄ?

Çerkezköy 12.10.2015 15:09:00 0
483 öğrenci ile eğitime başladı

ÇOSB’nin daha modern ve kaliteli bir eğitim için yeni okul binasının çalışmalarının bittiğinin altını çizen ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Okulumuz giriş kat ve artı 3 kat olmak üzere 4 katlı ve 40 dersliklidir. Okulumuzda ayrıca 21 atölye ve laboratuvar, 300 kişilik konferans salonu, kütüphane, kantin, yemekhane, kapalı spor salonu ve açık spor alanları bulunmaktadır” diye konuştu.

“YEDİ BÖLÜM BULUNUYOR”

Okulun 13 bin 780 metrekare kapalı alana sahip olduğunu kaydeden Özdoğan “ 15 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapasitesi bin 200 öğrencidir. Okulumuzda; Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Makina Teknolojileri Alanı, Tekstil Teknolojileri Alanı, Kimya Teknoloji Alanı olmak üzere 5 alan ve 7 dal bulunmaktadır” dedi.

“KATKILAR DA SAĞLAYACAKTIR”
Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinin 483 öğrenci ile eğitime ve öğretime başladığını kaydeden Özdoğan “  Her zaman ilklerin öncülüğünü yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgemiz örnek okul projesiyle de hem ÇOSB sanayicisine hem de eğitime büyük katkı sağlayacak. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin özel okul olmasına rağmen öğrencilerden ücret almadık. Öğrencilerimizin ise tüm masrafları ÇOSB tarafından karşılanıyor.

Okulun şimdiye kadar ÇOSB Bölge Müdürlüğü Eski binasında eğitim veriyordu. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi modern binasıyla adeta göz dolduruyor. Kolej seviyesinde eğitim veren ve iş garantili Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni binasında modern dersliklerde ve son teknolojiyle donatılmış laboratuarlarda eğitim-öğretim kalitesini daha da artıracaktır. Gelişmiş atölyelerde yetkinleşecek öğrenciler ara eleman sıkıntısına çözüm olacak” açıklamasında bulundu.

“ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Özdoğan “  ÇOSB’de üretim yapan fabrikalar uzun bir süredir yetişmiş ara eleman sıkıntısı çekmiştir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak hem sanayicinin talebine cevap vermek hem de Çerkezköy’de yaşayan gençlerimize meslek kazandırmak amacıyla okul projesini hayata üç yıl önce geçirdik. Bölgemizdeki ara eleman sıkıntısı bu okul ile birlikte ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10