"Katiller, diktatörlük hevesleri kursaklarında kalanlardır"

Ankara'da meydana gelen korkunç patlamalarda hayatın kaybedenler için Çerkezköy Belediye Meydanı'nda toplanan Eğitim-Sen üyeleri, patlama nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Çerkezköy 12.10.2015 15:14:00 0

Eğitim-Sen üyeleri, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri anmak ve terörü lanetlemek için önceki gün saat 16.00’da Çerkezköy Belediye Meydanı’nda toplandı. “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Savaşa inat barış hemen şimdi” sloganları atan 50 kişilik grup ardından yere serdikleri siyah pankarta hayatın kaybedenler için kırmızı karanfil bıraktı.

“SELAM SÖYLEDİLER”

Eylemde konuşma gerçekleştiren Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı “ Patlamada yaralanan

Veliköy İlkokulu öğretmenlerimizden Ayşegül Duman ve Karaağaç Ortaokulu öğretmenlerimizden Gamze Dinigüzel’in selamlarını sizlere iletiyorum. Gamze Dinigüzel’in iki kulak zarında problem var. Gamze’nin sağ baldırında da şarapnel parçası bulunuyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak operasyonla bu parçayı alacaklar. Ayşegül arkadaşımızın da her iki bacağında da şarapnel parçaları var. Doktorlar, önümüzdeki günlerde yapılacak operasyonla bu parçaların da alınacağını kaydetti. Sizlere çok selam söylememi istediler” dedi.

“EMEĞİN MÜCADELESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN GİTMİŞTİK”

Emek, Barış ve Demokrasi mitingi için geçtiğimiz gün Ankara’da toplandıklarını ifade eden Serin “ İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin sesini duyurmak için Ankara’ya gittik. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürgeye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için gitmiştik. Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış, bütünüyle barışçıl bir miting için gitmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken bombaları patlattılar. Türkiye’nin göbeğinde Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar” diyerek olaya tepki gösterdi.

 

“AFFETMEYECEĞİZ”

Serin “ Ankara’daki patlamada kullanılan bombalar ile 5 Haziran’da Diyarbakır’da ve 20 Temmuz’da Suruç’ta meydana gelen patlamalarda kullanılan bombalar aynıdır. Katilleri tanıyoruz. Katiller, diktatörlük hevesleri 7 Haziran’da kursaklarında kalanlardır. Katiller, 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Amaçları bizi korkutarak, zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Emek, Barış ve Demokrasi mitingimizi kana bulayanlara sesleniyoruz. Bütün vahşetinize rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz! Korkmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz!” dedi. 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10