Suç makinesi yakalandı

Kapaklı'da birçok ikamet hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edilen ve suç dosyası bir hayli kabarık olan şüpheli, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince suÃ

Kapaklı 14.10.2015 18:13:00 0
Suç makinesi yakalandı

Kapaklı’da son 2,5 ayda meydana gelen çok sayıda ikamet hırsızlığının zanlısı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı. Başta İnönü Mahallesi olmak üzere ilçenin muhtelif noktalarında son 2,5 ayda çok sayıda ikamet hırsızlığı meydana geldi. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, hırsızlık olaylarının meydana geldiği ikametlerdeki güvenlik kameraları kayıtlarını inceleyerek şüphelinin kimliğini tespit etti.
ÇALDIĞI ALTINLARI BOZDURMAYA GİDİYORDU
Meydana gelen hırsızlık olaylarının arkasında Davut A. isimli şüphelinin olduğunu belirleyen polis, 33 yaşındaki şüpheliyi takibe aldı. Şüpheli, önceki gün evlerden çaldığı altınları bozdurmak için kuyumcuya gittiği sırada Çerkezköy Belediye Meydanı’nda suçüstü yakalandı.

ÜZERİNDEN EROİN ÇIKTI

İlçede meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili tüm parçaları birleştiren polis, olayların hepsinin Davut A. tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Şüphelinin üst aramasında üzerinden bir miktar eroin, 4 adet altın bilezik, 1 adet altın bileklik, 3 adet alyans, 1 adet yüzük ve bir miktar para ele geçirildi.
POLİS ŞÜPHELİNİN EVİNİ DE ARADI
Polis daha sonra şüphelinin evinde yaptığı aramada ise 7 adet kol saati, 2 adet tablet bilgisayar, 3 adet akıllı telefon, 1 adet altın yüzük, 1 adet altın bilezik ile bir miktar da yabancı ve Türk madeni parası ele geçirdi. Evdeki aramada uyuşturucu madde kullanımı için hazırlanmış düzenekler, 1 adet mercedes araba anahtarı, hırsızlık olaylarında kapıları açmak için 2 adet tornavida ve 1 adet kurbağacık ile çaldıklarını içine koymak için kullandığı 1 adet laptop çantası bulundu.
SUÇ DOSYASI KABARIK
Polis çalıntı malzemeleri sahiplerine teslim etti. Suç dosyası bir hayli kabarık olan Davut A.’nın çok sayıda hırsızlık, uyuşturucu kullanımı ve satışı ve adam yaralama suçlarından sabıkalı olduğu ve ceza evinden de kısa süre önce çıktığı öğrenildi. Şüpheli Davut A., İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından, önce sağlık kontrolü için Devlet Hastanesi’ne, akabinde de Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheli Davut A., savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10