Seslerini duyurmak için eylem yaptılar

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği üyesi şoförler tarafından korsan araçlar ve plaka tehdidi konusunda belediyeye olan tepkilerini dile getirmek amacıyla eylem gerçekleştirildi.

Çerkezköy 15.10.2015 17:47:00 0
Seslerini duyurmak için eylem yaptılar

Çerkezköy’den 150  Çorlu’dan dan 50 olmak üzere toplam 200 araçla Tekirdağ’a konvoy halinde giden servisçiler, Tekirdağ’da  ilk olarak ana caddelerde araçlarıyla konvoy halinde dolaştıktan sonra araçlarını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde park ettiler.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”

Grup adına basın açıklaması gerçekleştiren Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri “ Bizler 2013 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren servisçi arkadaşlarımızın haklarını, hukuklarını kanuni çerçeveler  içerisinde korumaya çalışan vatanına milletine bağlı Türkiye’nin yedi bölgesini kapsayan çalışma arkadaşlarımızla yola çıkmış sivil toplum kuruluşuyuz” diye konuştu.

“GEREĞİNİ YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Tanyeri “ Bizler Tekirdağ Personel taşımacıları olarak kanun dışı bir şey istememekteyiz. Bizlerin isteği plaka tehdidi ve korsan araçların bir an önce önüne geçilmesidir. Servisçiler olarak bu gün olduğu gibi her zaman tek yumruk ve tek yürek olmaya devam edip,haklarımızı korumak ve evimize bir parça ekmek götürmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim kurum ve kuruluşlarla her hangi bir alıp veremediğimiz kesinlikle yok. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Ve hakkımızı arıyoruz. Büyükşehir belediyesinin  plaka tahdi konusunu bizim lehimize gerçekleştirerek mağduriyetimizi gidermesini ve korsan araçlarla  da acilen gereğini yapmasını istiyoruz.”dedi.

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE ALKIŞLI PROTESTO

Servis şoförleri basın açıklamasının arından seslerini duyurmak için Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Belediye önünde toplanan servisçiler belediye başkanı Albayrak’a tepki göstererek alkışlarla protesto etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşmek isteyen servisçiler başkan Albayrak’ı dışarı çıkartamadı.

“PROTESTODAN HABERİM YOK”

Eylem sonrası dışarı çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak eylemden haberinin olmadığını belirterek, “Yapılan protestodan haberim yoktu. Bir şey duymadım. Benden randevuda istenmedi. Randevu falan olsa idi görüşürdük. Haberimiz yoktu. “dedi.

“BAHANE ÜRETİYORLAR”

Başkan Albayrak’ın eylemlerinden haberinin olmadığını söylemesi üzerine açıklama yapan servisçiler; “1 saattir belediyenin önünde eylem yaptık. Alkışladık protesto ettik. Böyle bir bahane olamaz. Haberi yokmuş. Kimi kandırıyor. Danışmanları güvenlik bildirmedi mi? İçeride gizlemiyor. Sonra eylemden haberim yoktu. Emniyetin herkesin eylemden haberi var. Bir senin mi yok? Böyle bahane üretiyorlar. “diye konuştu.  

Haber/Ragip KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10