Yel: AK Parti söylerse yapar

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na ziyaret gerçekleştirdi. Partililer ile bir araya gelen Yel, daha sonra ise yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Küçük Sanay

Çerkezköy 18.10.2015 18:34:00 0
Yel: AK Parti söylerse yapar

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, önceki gün saat 14.00’da partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Seçim çalışmaların hakkında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe “ 1 Kasım seçimlerine ev ziyaretleri ile hazırlanıyoruz. Birebir görüşmelerde bulunuyoruz. Son ev ziyaretimizi Kızılpınar Mahallesinde gerçekleştirdik. İlçemizde HDP’ye en fazla oy Kızılpınar Mahallesi’nden çıkmıştı. Bu oylar aslında AK Parti’nin oyu idi. 7 Haziran seçimleri sonrasında bu vatandaşlarımızda pişmanlık havası oluşmaya başladı. Yaptığımız ev ziyaretlerinde de bu pişmanlıklarını açıkça dile getirdiler. 1 Kasım’da kesinlikle aynı hataya düşmeyeceklerini ve oylarını AK Parti’ye vereceklerini ifade ettiler” diye konuştu.

“İNSANLARI HEYECANLANDIRIYOR”

Bu çalışmaların meyvelerini 1 Kasım’da alacaklarını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Mustafa Yel “ Çünkü birebir yapılan görüşmeler çok daha etkilidir. İnsanlara kendimizi çok daha iyi anlatma imkanımız oluyor” dedi. Basın mensuplarının “AK Parti’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçim beyannameleri arasında ne gibi farklılıklar var?” sorusunu da yanıtlayan Yel, “Halkımız 7 Haziran’dan sonra daha somut bir seçim beyannamesi görmek istedi. Diğer partilerin geçmişteki atmasyon seçim vaatlerini kimse ciddiye almıyordu. Fakat insanlar AK Parti’ye inanıyor. AK Parti söylerse yapar diyor. Dolayısıyla yeni seçim beyannamemiz insanları heyecanlandırıyor” dedi.

“HÜKÜMETLER NEREDEYDİ”

Muhalefet partilerinin AK Parti’nin seçim beyannamesi ile ilgili “13 yıldır aklınız neredeydi” şeklindeki eleştirilerine de açıklık getiren Yel, “13 yıldır Türkiye’de yapılanları görmezden gelmek nankörlüktür. Kimsenin elinde bir sihirli değnek yok. Bazı şeyler zamanla, şartların olgunlaşmasıyla olur. Asıl bizim sormamız lazım, ‘80 yıldır hükümetler neredeydi?’ diye. Şimdi burada 13 yılda eğitim, ulaşım ve sağlık gibi birçok alanda yapılan devrim niteliğindeki çalışmaları anlatmaya kalksak zamanımız yetmez” diye konuştu.

Mustafa Yel, daha sonra AK Parti İlçe yönetimi ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi’nde seçim çalışması gerçekleştirdi. Esnaftan AK Parti’ye destek isteyen Mustafa Yel, isminin açıklanmasını istemeyen bir esnaftan ummadığı bir tepki gördü. Adı yolsuzluk iddialarına karışan Bakanların durumunu soran esnafa Mustafa Yel, “Bu isimler seçimlerde aday gösterilmedi. Muhalefet isterse onları Yüce Divan’a verebilir” dedi. Esnafın “Aday göstermemek çözüm mü?” şeklindeki sorusuna ise Yel, “Aday göstermemek çözüm yollarından biridir. Bu siyasi çözümdür. Diğer çözüm ise Hukuk’tur” dedi.

“YARGI BAĞIMSIZDIR”

Esnaf bu kez “Hukuk da sizde” ifadelerini kullanınca Mustafa Yel, “Hukuk bizde değil. Yargı bağımsızdır” dedi ve “7 Haziran’da koalisyon kuramadık ne oldu? Dolar 3 lirayı geçti. Terör olayları arttı. Kime yaradı?” diye sordu. Esnafın “Terör olayları tek başınıza iktidar olamadığınız için mi arttı?” sorusuna da “Terör olayları pkk saldırılarının artması nedeniyle arttı. Tek başına iktidar olamamakla alakası yok. Önemli olan güçlü bir hükümet kurulmasıdır” diye cevap verdi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10