ÇTSO Afrika gezisi düzenliyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, 6-12 Aralık 2015 tarihleri arasında Afrika'ya İş Gezisi düzenleyecek. Etiyopya ve Kenya olmak üzere iki ülkeye yapılacak olan gezi de "İkili İş Görüşmeler

Çerkezköy 20.10.2015 18:47:00 0
ÇTSO Afrika gezisi düzenliyor

Etiyopya’nın tarım, imalat sanayi, dericilik, tekstil ve hazır giyim, inşaat malzemeleri, metal, kimyasal ürünler, gıda, içecek sektörlerinde öne çıktığı belirtildi. İmalat sanayinde 145’i devlete ait, 643’ü de özel sektöre ait çeşitli büyüklüklerde işletmelerin mevcut olduğu kaydedildi. Son zamanlarda devletin imalat sektörünü canlandırma çabasının bir parçası olarak yeni bir sanayileşme gelişme stratejisi kabul edildiği bildirildi.  Etiyopya’nın yatırım için uygun bir ülke olduğu kaydedildi.

KENYA

ÇTSO’nun Afrika gezisi ile ilgili olarak ziyaret edilecek ikinci ülke Kenya hakkında ise şunlar kaydedildi: “İş gücünün yaklaşık  yüzde  80’ini tarım sektöründe istihdam etmektedir.Cam, inşaat malzemeleri, tekstil ve giyim sanayilerinde dikkat çekici alt yapıya sahiptir.Aynı zamanda alt yapı ve konut ihtiyacı da dikkate alındığında müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörümüz için potansiyel arz ettiği görülmektedir. Her iş kolunda satış ofisleri açılarak ihracat yapılabilir.”

ÇTSO’dan yapılan açıklamada Afrika gezisine katılımcı sayısının sınırlı olduğu belirtilirken, müracaatların başvuru tarihine göre değerlendirileceği belirtildi. Organizasyona katılmak isteyen ÇTSO üyelerinden ön katılım talep formunu doldurarak en geç 30.10. 2015 Cuma günü saat 17.00'ye kadar  ÇTSO’ya müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

KOSGEB DESTEKLİ

Afrika İş Gezisi yüzde 50 KOSGEB destekli azami (2000 TL) olarak planlanmakta.  Desteğe başvuracak olan firmalar için Etiyopya ve Kenya’da faaliyet konularıyla ve gidiş amaçlarıyla (yatırım, mal alış veya mal satış vb.) uyumlu ikili iş görüşmeleri organize edileceği duyuruldu. Destek ikili iş görüşmeleri organizasyonuna göre KOSGEB tarafından değerlendirilecek.

Haber/Sevim BOZKURT

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10