Kantinler sıkı takipte!

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce ilçedeki okul kantinlerine yönelik denetimler yapılıyor.

Çerkezköy 20.10.2015 19:00:00 0
Kantinler sıkı takipte!

Okulların kapalı olduğu dönemde yapılamayan kantin denetimleri, 2015/2016 eğitim - öğretim yılının başlaması ile tekrar başladı.

Denetimler sırasında tost, sandviç gibi ürünlerde kullanılan malzemeler ve bu ürünlerin hazırlanma ortamları, satılan tüm gıda maddelerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na kayıtlı işletmelerde üretilip üretilmediği, son kullanım tarihi geçmiş, raf ömrünü doldurmuş gıda ürünlerinin bulunup bulunmadığı, çalışan personelin hijyen eğitimi alıp almadığı gibi konulara özellikle ağırlık veriliyor.   

HİJYEN ŞARTLARININ YÜKSEK SEVİYEDE TUTULMASI AMAÇLANIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, “Her zaman olduğu gibi, tüketicilerimizin ve özellikle de öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde gıda temini ve gıda tüketimi amacı ile yapılan denetimlerde asgari ve teknik hijyen şartlarının en yüksek seviyede tutulması amaçlanıyor”dedi.

YIL BOYUNCA SÜRECEK

Yetkililer, denetimlerin yıl boyunca süreceğini belirtirken, “Eğitim-öğretim sezonu boyunca programlı ve habersiz olarak denetlenerek sürekli takip altında tutulacak olan kantinler, gerek görüldüğü veya herhangi bir şikayet olması durumunda anlık olarak denetlenecektir.”açıklamasını yaptı.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10