Berberler Pazar tatilinden memnun!

Çerkezköy'de faaliyet gösteren erkek kuaförleri yaklaşık yedi yıldan bu yana aldıkları bir karar ile Pazar günleri işyerlerini kapatarak tatil yapıyor. Bazı vatandaşlar, berber ve kuaförlerin Pazar gÃ?

Çerkezköy 26.10.2015 16:21:00 0
Berberler Pazar tatilinden memnun!

Moda Erkek kuaförü Hasan Kor, Pazar tatili ile ilgili olarak, “Biz erkek kuaförleri olarak en az 18 saat çalışan esnafız. Hafta içi tatil yapmamız imkansız! Yoğun olsun ya da olmasın haftanın 6 günü bir fiil hizmet veriyoruz. Sabah evden çıkıyor gece geç saatlerde evimize gidiyoruz. Ailelerimize çoluk çocuğumuza ayıracak vaktimiz olmuyor. Pazar günleri iş yerlerimizin kapalı olması nedeniyle bizlerde haftada bir ailelerimizle çoluk çocuğumuzla birlikte oluyoruz. Onlarla aynı masada yemek yeme keyfini yaşıyoruz. Bizlerin de özel yaşamı var. Ben şahsen Pazar günleri erkek kuaförlerinin açık olmasından yana değilim.”dedi.

PAZAR GÜNLERİNİ AİLELERİMİZE AYIRDIK

Erkek kuaförlüğünün yorucu bir meslek dalı olduğunu sabah erkenden başlayarak, gece geç saate kadar bir insanın devamlı ayakta çalışmasının zaman içerisinde sağlık sorununa da yol açtığını savunan Naturel 41 Erkek Kuaförü Mustafa Dülger, “Az da olsa pazar günleri erkek kuaförlerinin açık olmasını isteyen vatandaşların talebi bizlere de ulaşıyor. Ancak onlara bizimde haftada bir tatil ihtiyacı duyduğumuzu söyleyince anlayışla karşılıyorlar. Bizler sabahın yedi ya da sekizinden gecenin 23.00-24.00’ne kadar hizmet veren esnafız. Sabah evimizden çıkarken çoğumuz çocuklarını uyurken bırakıyor. Gecede eve gittiklerine uyurken görüyor. Haftada bir gün tatil bize çok görülmemeli. Bu nedenle alınan karar gereği Pazar günleri tatil yapıyoruz. İyi ki böyle bir karara imza attık. En azından hafta da bir gün ailelerimizle vakit geçiriyoruz. Ben şahsen pazar günleri erkek kuaförlerinin açık olmasından yana değilim. Ama, açmak isteyen varsa da açabilir.”diye konuştu.

HAFTADA BİR GÜN İSTİRAHAT EDEBİLİYORUZ

Berkay Erkek Kuaförü Mustafa ve Tanju Yavaş kardeşler de Erkek kuaförlerinin Pazar günleri tatil yapmasından yana olduklarını belirttiler. Mustafa Yavaş, şunları konuştu: “Bizlerin haftada bir gün tatil yapmasına imkan tanıyan karar, meslektaşlarımız ve esnaf odamızın kararıyla alındı. İyi ki böyle bir karar alındı. En azından haftada bir gün evimizde oluyor ve ailelerimize çocuklarımıza da zaman ayırmış, onlarla birlikte oluyoruz. Bu nedenle Pazar günleri tatil yaptığımız çok iyi oluyor. En azından evde yapılacak işlerimiz olduğunda da yapma imkanımız olduğu gibi bir hafta boyunca baba özlemi duyan çocuklarımızla da birlikte oluyor ve onlarla hoşça vakit geçirme imkanı buluyoruz. Bizler Pazar günleri çalışmadan yana değiliz. Kısaca haftada bir gün ailelerimize zaman ayırmak bizimde hakkımız diye düşünüyoruz.”

İSTEYEN AÇABİLİR

Şekil Erkek Kuaförü İlkay Altıntaş ise,  “Erkek Kuaförlerinin Pazar günleri tatil yapması iyi oluyor. Bizlerde ailece gideceğimiz yerler var ise ona göre plan yapıyoruz. Çünkü hafta içi şansımız yok. En azından bu uygulama ilçemizde yıllarca oturmuş durumda ve böylede devam etmesinden yanayız.”dedi.

BİR GÜN TATİL BİZE ÇOK GÖRÜLMEMELİ

Tarık Erkek Kuaförü Tarık Ergün de vatandaşların erkek kuaförlerine haftada bir gün tatili çok görmemelerini belirterek, “Bizim meslek yorucu meslek dallarından biri ve aynı zamanda devamlı ayak üstü yaptığımız bir iş. Haftanın altı günü aynı şekilde çalışmak zorundasınız. Çünkü başka alternatifiniz yok. Pazar günleri tatil yapmamızda bizlere çok görülmesin. Belki Pazar günleri tek tük berber ihtiyacı olan çıkar. Ancak zaten düğün gibi eş dostlarımızın işleri düştüğünde zaten onların işlerini tüm   meslektaşlarımız yapıyor. Ben Pazar günü yaptığımız tatil ya da istirahat günümüzün devamından yanayım. Pazar günü çalışmak isteyen varsa çalışsın. Ama haftada bir gün de bizim tatil hakkımız diye düşünüyorum.”diye konuştu.

PAZAR GÜNLERİNİN TATİL OLARAK SÜRMESİNDEN YANAYIM

Erkek kuaförlerinin Pazar günleri tatilinin Çerkezköy’de oturduğunu ve böylede devam etmesi gerektiğini belirten Serhat Erkek Kuaförü Hilmi Arslan ise görüşlerini şöyle dile getirdi: “Bu saatten sonra Pazar günleri erkek kuaförlerinin çalışması söz konusu olamaz. Çünkü bu sistem ilçemizde oturdu. Diyelim ki Pazar günleri eczaneler gibi nöbetçi  birkaç tane berber bırakalım. O da olmaz. Çünkü her berberin kendi müşterisi var. Benim müşteri başkasına gidip tıraş olmaz ya da saç kestirmez. Her erkek kuaförü devamlı müşterisinin ne şekil saç tıraşı olacağını bilir ve ona göre tıraşını yapar. Mesela benim müşterim bir başkasına mecbur kalsa da gitmez. Başka bir meslektaşımın müşterisi de gelmez. Ancak yabancı olacak ki gelsin. O da çok nadirdir.Pazar günleri tatilden yanayım. Açan olursa da karşı çıkmam ama taraftarda değilim. Birliği bozar.”

Haber/Ragip KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10