Osmanlı'ya hakaret içeren ABD dizisine tepki

ABD'de yayınlanan ve Osmanlı'ya ağır hakaretler içeren Da Vinci Demons (Da Vinci'nin Şeytanları) dizisine tepkiler çığ gibi büyüyor. Malum diziye bir tepki de Osmanlı Ocakları'ndan geld

Kapaklı 27.10.2015 15:56:00 0
Osmanlı

Türk-İslam sentezinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Osmanlı Ocakları Kapaklı Şube Başkanı Hasan Yıldız, “Orta Çağ Karanlık Avrupası'nı biliyoruz. Bunlar kendi zalimliklerini Müslümanların üstüne atmaya çalışıyorlar. İstanbul’un fethinden önce Hristiyan olan yerel halk, 'Burada Latin külahı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi yeğleriz’ demiştir. Bu cümle Türklerin zalimlikten ne kadar uzak olduğunun kanıtıdır" diye konuştu.

HAÇLI ZİHNİYETİ

Türkiye'de bazı kanallarda yayınlanan Amerikan dizisinin Türk-İslam düşmanlığı içeren sahnelere sahip olduğunu kaydeden Osmanlı Ocakları Kapaklı Şube Başkanı Hasan Yıldız, "İslam coğrafyasını ve Türkleri her zaman barbar ve vahşi göstermeye çalışan Haçlı zihniyeti, çalışmalarını bugün de sürdürüyor. Tarihte Osmanlı’nın adalet timsali olduğunun birçok örneği var. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde kilisedeki mazlum halka 'Siz dininizi istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Biz sizi yönetmeye geldik, katletmeye gelmedik’ demiştir. Bu da Osmanlı’nın ne kadar adil ve zalimlikten uzak olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

DİRİLİŞ VE FİLİNTA’YI ÖNERDİ

Türkiye’deki bazı dizilerinde pek farklı olmadığını savunan Yıldız, “Malum bir dizi 4 sezon oynadı ve bitti. Şimdi de onun yeni bir versiyonunu yapıyorlar. Atalarımızı kötülemeyi kar olarak görüyorlar. Biz bu konularla ilgili tepkimizi her zaman ortaya koyacağız. Hepimiz Türk'üz, Müslümanız. Bizim atalarımızı kimse kötüleyemez. Savaşçı bir milletiz ama hiçbir zaman mazluma kılış geçirmedik. Orta Çağ Karanlık Avrupası'nı biliyoruz. Kendi zalimliklerini Müslümanların üstüne atmaya çalışıyorlar. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmeden önce Hristiyan olan yerel halk, 'Burada Latin külahı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi yeğleriz" demiştir. Bu cümle Türklerin zalimlikten ne kadar uzak olduğunun kanıtıdır" dedi.

Diriliş ve Filinta dizilerinin gençlere izlemelerini tavsiye eden Yıldız, "Türk-İslam sentezi yıpratılmaya çalışılıyor. Bizim bu gibi durumlarda birlik olmamız lazım. Siyasetten uzaklaşıp milli bir duruş sergilememiz lazım" diye açıklamalarını tamamladı.

Haber / Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10