Tam bir akıl tutulması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, dün Samanyolu Tv'nin canlı yayınında İpek Medya'ya kayyum atanarak, el konulmasına tepki gösterdi. Öztrak, saat 12.00'daki y

Tekirdağ 28.10.2015 15:55:00 0
Tam bir akıl tutulması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, konuşmasında şunları kaydetti: “Şu anda İpek Medya Grubu’na ait Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının yayınlarına yasak getirmek ve durdurmak ve kayyum atamak kabul edilemez bir durumdur. Bu hukuk kurallarına da aykırıdır. Bu durum kendilerinin dediği şekilde yayın yapmayan bağımsız medyanın sesini kesmektir. Bunun dünyada bile bir eşi emsali yoktur.Türkiye’de artık iktidarın sırrının bu davranışıyla artaya çıktığı görülmektedir.İktidarın bu baskılarını daha da arttıracağı kanaatindeyim. Bu onların akıl tutulmasıdır.”

DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ

Hükümete sert eleştiriler yönelten Öztrak, “Ülkemizde bulunan birkaç bağımsız medya organını susturarak seçim güvenliğinden de söz edilemez. Demokrasiden de hürriyetten de.Türkiye artık her hangi bir iş adamının başına böyle bir olay gelmeyeceğinin garantisi yok. Bu durum ancak faşizmle yönetilen ülkelerde olur. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde böyle olaylar olmaz. 7 Haziran da yapılan seçimlerde halkımız hiçbir partiye tek başına iktidar ol demedi, partilere koalisyon kurun mesajı verdi. Buna rağmen halen ülke yönetiminde bulunan AKP koalisyona yanaşmadı. Şu anda Cumhurbaşkanının talimatıyla hareket eden  Meclis’te çoğunluğu bulunmayan  bir iktidar var. 7 Haziran seçimi sonrasında  Meclis’te çoğunluğu olmayan AKP’den seçilen meclis başkanı var. Buna rağmen Cumhuriyetle yönetilen ülkeyi 1 Kasım’da yeniden seçime götürülmesi de hukuka aykırı. Bu ülke 1 Kasım 1922’de saltanatı kaldırdı.1 Kasım 2015’te de bu ülke AKP iktidarından kurtularak huzura ve güvene kavuşacaktır. Artık insanlarımız AKP iktidarını görmek istemiyor.”diye konuştu.

Çerkezköy Haber/ Sibel BAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10