Sitespor Büyük Çınarlı'yı gole boğdu 5-0

Süper Amatör Lig 1.hafta erteleme karşılaşmasında Sitespor evinde Büyük Çınarlıspor'u konuk etti. Rakibi karşısında ilk devreyi tek gollü üstünlükle tamamlayan Sitespor ikinci devre üst ü

29.10.2015 17:25:00 0
Sitespor Büyük Çınarlı

Süper Amatör Lig’de mücadele eden Sitespor evinde konuk ettiği Büyük Çınarlıspor’u gole boğdu.

KAPAKLI’DA OYNANDI

Kapaklı Sahası’nda dün oynanan karşılaşma saat 14.00’de başladı. Sitespor karşılaşmaya Emre, Volkan, Ziya, Doğukan, Uğur, Musa, Mert, Serdar, Cengiz, Serkan, Yusuf kadrosu ile çıkarken, konuk ekip ise karşılaşmaya Muhammet, Furkan, Kubilay; Mustafa, Barış, Sergen, Samet, Selim, Mazlum, Mehmet ve Adem kadrosu ile çıktı.

SİTESPOR CENGİZ İLE ÖNE GEÇTİ

Maça taraftarının desteği ile başlayan Sitespor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirmeye çalıştı. Orta alandan hızlı çıkan Sitespor ileride Serkan ve Cengiz ile gol aradı. Konuk ekip Büyük Çınarlıspor ise Sitespor karşısında savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koyarken, kontra ataklarla gol aradı. Özellikle sol kanatta Ziya ve Mert ile etkili olan ev sahibi ekip yakaladığı fırsatları bir türlü değerlendiremedi. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Sitespor arzuladığı gole 44’üncü dakikada ulaştı. Sağ kanattan Yusuf ile gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Serkan’ın vuruşu üst direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Cengiz şık ve düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

SİTESPOR FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Gelen golle birlikte rahatlayan Sitespor ilk devrenin kalan dakikalarında skoru korumaya çalıştı. İleride çoğalamayan Büyük Çınarlıspor ise istediği futbolu bir türlü sergileyemedi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Sitespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine Sitespor fırtına gibi başladı. 47’inci dakikada Yusuf’un sol kanattan verdiği pasla hareketlenen Mert’un vuruşu yandan auta çıktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise ceza sahası dışında topla buluşan Serkan’ın vuruşunu kaleci Muhammet çıkardı. 52’inci dakikada ise kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Serkan Akyüz’ün vuruşu direği sıyırdı.

 ÜÇÜNCÜ GOL MERT’TEN GELDİ

Sağlı sollu ataklarını aralıksız bir şekilde sürdüren Sitespor 56’ıncı dakikada ikinci golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Mert seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Kale önüne gönderdiği milimetrik pası iyi değerlendiren Cengiz topu boş ağlara göndererek kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Gelen ikinci golle birlikte konuk ekip Büyük Çınarlıspor oyun disiplininden tamamen koptu. Kanatlardan etkili hücumlar geliştiren Sitespor rakibi karşısında bol bol pozisyon vurdu. Taraftarına seyri yüksek bir karşılaşma izlettiren Sitespor’da 68’inci dakikada sahneye günün başarılı ismi Mert çıktı. Sağ kanattan aldığı pasla ilerleyen Serkan Akyüz’ün ortasına uçarak kafa vuruşu gerçekleştiren Mert skoru 3-0 yaptı.

GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ

Arka arkaya gelen gollerle büyük moral bulan Sitespor karşısında Büyük Çınarlıspor oyun disiplininden tamamen koptu. Rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Sitespor 70’inci dakikada dördüncü gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında bulunan Serkan’ın vuruşunu kaleci Muhammet kornere çeldi. 73’üncü dakikada Büyük Çınarlıspor savunması arkasına iyi sarkan günün başarılı ismi Yusuf düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru 4-0 yaptı.

BEŞ GOLLE KAZANDI

77’inci dakikada konuk ekip Büyük Çınarlıspor en ciddi atağını gerçekleştirdi. Çok adamla hücum etmeye çalışan konuk ekip serbest vuruş kazandı. Mazlum’un 30 metreden gerçekleştirdiği vuruşu Sitisopr’un kalecisi  Emre doksandan topu alarak kornere çeldi. 81’inci dakikada oyuna sonradan dahil olan Furkan Köse’nin vuruşu kaleciden döndü. Topu tamamlayan Ceyhun’un vuruşunu ise kaleye giderken savunma çıkardı. 88’inci dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sitespor’da Musa’nın vuruşu kalecide kaldı.

Oyundan kopan ve orta alandan çıkmakta zorlanan Büyük Çınarlıspor karşısında rahat oyununu sürdüren ev sahibi ekip Sitespor beşinci golü ise Yusuf ile buldu. Orta alandan çıkan topta savunmanın hatasını iyi değerlendiren Yusuf kaleci Muhammet ile karşı karşıya geldi. Kalecinin altından topu ağlara gönderen Yusuf kendisinin ikinci ve takımının ise beşinci golünü kaydetti.

“MUTLUYUZ”

Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Sitespor’un 5-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyet ile birlikte Sitespor puanını 6 yaparken, Büyük Çınarlıspor üçüncü karşılaşmasında da puanla tanışamadı. Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Sitespor Teknik Direktörü Soner Çelik “ Bugün Büyük Çınarlıspor karşısında çok iyi bir futbol ortaya koyduk. Genç oyuncularımız ağabeyleri ile uyum sağladılar. Genç ve koşan bir ekibiz. Bugün de bunu rakibimiz karşısında gösterdik. Müthiş bir karşılaşmanın sonunda beş farklı bir sonuç ile kazandık. Bütün oyuncularımızı gösterdiği performanstan ötürü tebrik ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10