Boztepe: "Yezid'lere lanet olsun!"

Çerkezköy Hacı Beştaş Veli Derneği 'Aşura Günü' etkinliği çerçevesinde 'İmam Hüseyin (A.S.) ve Kerbela' şehitlerini anma programı düzenlendi. Cumartesi günü Ehlibeyt Derga

Çerkezköy 1.11.2015 21:13:00 0
Boztepe:

Program, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Çorlu İmam Hüseyin Mescidi Hocası Aydın Selim İnantaş’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından konuşan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı  ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Valiliğimizin, İl Müftülüğümüzün ve Çerkezköy Belediyemizin cemaatimizin ve iş adamlarımızın katkısı ile binamız şu anda bitirilmiştir. Katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum.”

YEZİD’LERE LANET OLSUN!

Hz. Hüseyin ile Ehli Beyt’in Kerbela’da büyük bir destan yazdığını söyleyen Seyyid Sinan Boztepe, hem o günkü Yezid’e hem de günümüzde Yezid’in yolunu seçenlere “lanet olsun.”dedi. Bir tarafta iman ordusu, bir tarafta ise küfür ordusunun toplandığını belirten Boztepe, sözlerine şöyle devam etti: “Kerbela, Allah’a kul olma destanının yazıldığı bir yer. Bu Yezid şarap içerdi, çalgı çaldırıp köçek oynatırdı. Maymun beyni yerdi. Mescitlerde zina yapardı. Kerbela, bu insanlara karşı Allah’ın sözünü ayakta tutma mücadelesiydi” 

 

ALEVİ VE SÜNNİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İÇİN OYUNLAR OYNANIYOR

Türkiye’de Alevi ve Sünnileri karşı karşıya getirmek için çeşitli oyunlar oynandığına vurgu yapan Dede Boztepe, “Bu necip millet Yezid’in oyununa gelmedi ve gelmeyecek.Yezid’in fısıltısına uysaydı Anadolu’yu kan götürürdü. Yezid’leşmemenin temel yasası Kur’an ve ehlibeyte sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

YEZİD İSLAM’I YER YÜZÜNDEN SİLECEKTİ

Kerbela’da 72 kişinin Hz. İmam Hüseyin ile birlikte şehadet şerbetini içtiğini de hatırlatan Boztepe, “Kerbela olmasaydı bugün hiçbirimiz burada olmazdık. Yezid, İslam’ı yeryüzünden silecekti. Allahu Ekber nidaları hiçbir yerde yükselmeyecekti. Elimizde okuyacak Kur’an kalmayacaktı. Allah, Kuran’ı Hz. Hüseyin’in direnişi ile korudu. Her devrin Yezid’ine karşı hepimiz bir Hüseyin olmak zorundayız” diye konuştu.

MEZHEBİ NE OLURSA OLSUN ZALİM BİZDEN DEĞİLDİR

Dede Sinan Boztepe, dünyanın çeşitli bölgelerinde hep Müslümanların öldürüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti: “Irkı, mezhebi ne olursa olsun zalim bizden değildir. Biz Bedir’de peygamberden yanaydık, Kerbela’da Hz. Hüseyin’den yanaydık. Bu gün burada alevisiyle sünnisiyle bu salonu doldurduk. Allah sizden razı olsun. İçinde bulunduğumuz binanın ısınma sistemini yani doğalgaz sistemini yapan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ayrıca teşekkür ediyorum. Ses sistemlerimizi de İl Müftülüğümüz yaptırdı. İl Müftülüğümüz’e de katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Ehlibeyt Dergahı’nın kapıları herkese açıktır. Burası ehlibeytin muhabbetinin iplik iplik işlendiği yerdir. Günümüzün Yezid’i  emperyalizm ve Siyonizmdir.

Allah bu 2 düşünceye de lanet eylesin. Anadolu coğrafyasında sünnisiyle, alevisiyle,lazıyla,kürdü ile aramızda bir sıkıntı yok.Vuranda, vurulanda, gözyaşı dökende ‘Müslümanım’ diyor. Şimdi bu kan deryasına bakıldığında eli bıcaklı olanda Alahü ekber diyor. 6 yaşındaki kıza Süriye’de tecavüz edilen ve annesinin kucağında öldürülen masumlara kötülük yapanda ‘Müslümanım’ diyor. Bu nasıl Müslümanlık? İşte Orta Doğu Coğrafyası böyle kötülüklerin yer aldığı bir yer oldu. Dehşet bir görüntü var. Günümüzde de Türkiye’yi kan gölüne çevirmeye çalışanlar var. Onlarında Allah belasını versin. Birileri kulağımıza başka başka üfürüyor ve kendi dediklerinin yapılmasını istiyor.Bu hareketler çok yanlıştır.Oyuna gelmeyelim. Obama halife olsa hanginiz biat edersiniz. Irak’ta onun askerleri 500 bin kadının ırzına geçti. Bu Coğrafyada her gün binlerce can yanıyor. Bu yanan insanların canı bizleri üzüyor. Allah bizleri tüm kötülüklerden kötü insanların şerhinden korusun.” 

BİZLERİ HİÇ BİR GÜÇ BÖLEMEYECEK

Daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma yaptı. Akay, “Bu önemli ve acı gün bir başlangıç kabul edilmiş.Tutulan oruçlar kabul edilsin.Tarihin üzücü olaylarının hatırlatılmasında bu gün  alevisiyle sünnisiyle birlik ve beraber olarak hatırlıyoruz.

Bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar dil, din, ırk ayırmaksızın kardeştir ve kardeşte kalacaktır. Bizleri hiçbir güç bölemeyecek ve bölmeye ayrıştırmaya güçleri de yetmeyecektir.Türkiye zor günler geçiriyor.İslam Coğrafyası’nda yaşanan bu üzücü günlerden inşallah çok kısa süre içinde kurtulacaktır.Bu günün düzenlenmesine vesile olan Hacı Bektaş-ı Veli Derneğimiz’e birlikteliğimizin gücüne güç kattığına inanıyor ve bizi daha da güç ve daha çok birliktelik kazandırır diyorum.”diye konuştu.

MUHARREM EN BEREKETLİ AY 

Daha sonra CHP Tekirdağ Milletvekili ve 2. Sıra adayı Candan Yüceer kürsüye geldi. Yüceer, Muharrem ayının önemine vurgu yaparak, İslam’ın en bereketli ayı olduğunu söyledi. Yüceer, “Müslümanların ortak bir ayı Kerbela var.14 asır önce Kerbela’da yaşanan bu olay halen anlaşılmış değil. Orada verilen mücadele bile Müslümanlığa zulüme  ve  haksızlığa karşı verilmiştir. 

Kerbela’da yaşananları alevi toplumu anlamış ve 14 asırdır Müslüman Alemi’nin bu acıları dinmesi için direnmiştir. Bedeli ne olursa olsun haksızlığa boyun eğmemek için yapılan bu onurlu mücadele, bu gün bizlerde de haksızlığa zulme karşı daha dik durmamızı gerektiğini göstermiştir. O günden bu günlere şehit düşen tüm Müslümanların yasını tutan, acısını hisseden, oruç tutan ve aşuresini bir zenginlik olarak görüldü. Bu nedenle mateminizi ve tuttuğunuz orucun kabul olmasını diliyorum.”diye konuştu.

TUTULAN ORUÇLARIN KABUL OLMASINI DİLİYORUM

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 2’nci sıra milletvekili adayı Ayşe Doğan ise konuşmasında şunları kaydetti: “Muharrem ayı dolayısıyla tutulan orucun ve yapılan duaların kabul edilmesini diliyorum. Sizlerle  aynı acıları birlikte paylaşmak bizleri mutlu etti. 

İnşallah akan bu kanın kıyamete kadar akmasına fırsat vermeyelim diyorum. Muharrem ayı dolayısıyla bu aşure günü etkinliğini düzenleyen Hacı Bektaş-ı Veli Derneğimiz’in bizleri bir  araya getirmesinden de mutlu olduğumuz ifade ediyor ve tutulan oruçların kabul edilmesini diliyorum.”

KERBALA’YI ANLATAN FİLM İZLETİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından slayt eşliğinde Kerbela olayını, Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişini anlatan bir gösterimde bulunuldu. Gösterim sırada Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Ehli-Beyt Dergahı’nı dolduran katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Birçok davetli gösterim boyunca gözyaşı döktü.

3 BİN KİŞİLİK AŞURE DAĞITILDI

Programın sonunda aşure dağıtımına geçildi. Dede Seyyid Sinan Boztepe’nin duasının ardından katılımcılara 3 bin kişilik aşure  ile etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Programa, CHP Tekirdağ Milletvekili ve Adayı Candan Yüceer, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Adayı Ayşe Doğan, CHP Milletvekili Adayları İlhan Özcan Aygün, Arzu Mandalı Sucu, AK Parti Tekirdağ eski milletvekillerinden Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Belediye Meclisi Üyeleri, İrmet Hospital Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, ÇTSO Başkan Yardımcıları Mustafa Seçkin, İsmail Askın Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ile çok sayıda alevi ve sünni vatandaş katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’de etkinliğe telgraf çekerek kutladı.

Haber/Sibel BAL

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10