MHP ve HDP'nin oyları AK Parti'ye kaymıştır

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk dün saat 16.00'da ilçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada 1 Kasım seçimlerini değ

Çerkezköy 2.11.2015 17:24:00 0
MHP ve HDP

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk konuşmasına,1 Kasım seçimlerinde sandık başında görev alan sandık sorumlularına ve seçimlerde birlikte çalıştıkları partililerine ve meclis üyelerine teşekkür ederek başladı. Öztürk, “CHP olarak 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında bir fark göremedik. CHP olarak Çerkezköy’de beş yüz oy fazla aldık buda önceki seçime göre ayni sayılır. 7 Haziran seçimlerinde  CHP olarak Çerkezköy’de 23 bin 500 oy aldık. 1 Kasım seçimlerinde de 24 bin oy aldık. CHP olarak biz sadece yerimizde saydık.B u seçimde AK Parti’yi tebrik ediyorum” dedi.

“MHP VE HDP’NİN OYLARI AKP’YE GİTTİ”

1 Kasım seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP’nin ciddi bir şekilde oy kaybı yaşadığını kaydeden Öztürk”  Bu partilerin oyları AK Parti’ye kaymıştır. 7 Haziran seçimlerinde Çerkezköy’de 9 bin 600 oy alan MHP 1 Kasım’da 3 bin oy kabı yaşadı. HDP de 2 bin oy kaybı yaşadı.  AKP’den aldıkları oylar geri dönmüş oldu. Bunların oyları dediğim   bu iki partinin oyları AKP’ye gitmiştir. Haziran’dan bu yana ilçemiz 3 bin beşyüz göç aldı. Ama biz onlara ulaşamadık.  Çerkezköy’de CHP olarak kayıp oyumuz yoktur. Sadece oylarımızı çoğaltamadık. CHP seçmeni olduğu yerde kaldı ve bir yere de gitmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi projelerini gerçekleştirmek  için  7 Haziran seçimlerinde nereden bulacaklar kaynak yok diyen AKP bu seçimde CHP’nin projelerini  kopya ederek kendi projesi gibi anlatarak oy topladı. Şu an Türkiye’de ciddi anlamda ekonomik bir sıkıntı var. Temennimiz bu sorunların çözümlenmesidir” dedi.

“OLAĞAN BİR SEÇİM YAŞADIK”

Çerkezköy’ün Türkiye’nin aynası olduğunu kaydeden Öztürk “ Bu seçimlerde de Çerkezköy’den çıkan oylar ülke genelindeki durumu yansıtmıştır. Benim şahsi kanaatim  Anadolu’dan büyük göç alan ilçemizin göç aldığı yerlerin insanlarıyla çok iyi diyaloglar kurarak doğru politikalar ortaya koyup masaya konulması gerekmektedir. AK parti 7 Haziran’dan sonra bu seçimlerde terör ve ekonomi üzerine oynadı. İnşallah dediğini yaparda  ülke sağlam temellere  oturur ve huzur gelir. Bu konuda AKP verdiği sözü tutarak çalışmalıdır.1 Kasımda olağan bir seçim yaşadık. Patlamalar ve bir çok şehit verdik. AK Parti  bunları seçim malzemesi yapmıştır” diye konuştu.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10