3 projeye 175 bin Euro kaynak

Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Proje Koordinasyon Merkezi, kuruluşundan bu yana geçen bir yıllık sürede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çerkezköy 3.11.2015 16:36:00 0
3 projeye 175 bin Euro kaynak

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Kaymakam Metin Kubilay başkanlığında dün saat 16.00’da yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Okul Müdürleri katıldı. Proje Koordinasyon Merkezi’nde görevli öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Metin Kubilay, “Fedakarca çalıştınız. Çok güzel projeler hazırladınız. Bu projeler meyvelerini vermeye başladı. Yapacağımız daha çok sayıda proje var. Bazılarını bugün ilk kez duyuracağız” dedi.
175 BİN AVRO KAYNAK SAĞLANDI
İlçede eğitim öğretim veren 3 okulun hazırladığı projelerin Avrupa Birliği fonlarından kaynak almaya hak kazandığına dikkat çeken Kaymakam Kubilay, “3 projemiz için, Avrupa Birliği’nden yaklaşık 175 bin avro kaynak sağlandı. Birçok projemiz de Kalkınma Ajansı’nda değerlendirilmeyi bekliyor. Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ile görüştüm. Kalkınma Ajansı ile birlikte ilçemizde proje yazma eğitimi vereceğiz. Biz, Çerkezköy’de proje üretimi ve takibine çok önem veriyoruz” diye konuştu.

İLÇENİN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Proje koordinasyon Merkezi’nde hazırlanan projelerin hem Çerkezköy’ün tanıtımı hem de gençlerin geleceği adına büyük önem taşıdığını kaydeden Kaymakam Metin Kubilay, “Çerkezköy’ü eğitimde marka kent haline getirmek için bu çalışmalara ağırlık vermeliyiz” dedi ve Proje Koordinasyon Merkezi’ne bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.
İŞTE YAPILMASI PLANLANAN PROJELER
Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından Proje Koordinasyon Merkezi’nin bir  yıl içinde yaptığı çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı projeler hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından Avrupa Birliği fonlarından kaynak sağlayan projeler hakkında da ilgili kurumların müdürleri tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Proje Koordinasyon Merkezi’nin hayata geçirmeyi planladığı başlıca projeler ise şunlar: “Çerkezköy Kültür Fuarı”, “Bilgi Kazayı Önler”, “Çerkezköy Kitap Fuarı”, “Oyun Arkadaşım Olur Musun?”, “Benim Kentim Çerkezköy”, “Çerkezköy Okuyor”, “Benim Bir Fikrim Var”, “Gençler Geleceğini Tasarlıyor” ve “Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor”.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10