Mandalı: Koalisyon istedik, olmadı

Kapaklı Belediyesi'nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nda gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Her iki kişiden biri AK Parti'ye oy ver

Kapaklı 4.11.2015 17:02:00 0
Mandalı: Koalisyon istedik, olmadı

Kapaklı Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı dün saat 14.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi. Kapaklı Belediyesi’nin Ekim ayı içinde gerçekleştirdiği çalışmalardan oluşan slaytın izlenmesi ile başlayan toplantıya, mazeret bildiren Ersin Yavuz ve Bülent Erez dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce 1 Kasım seçim sonuçları hakkında değerlendirmede bulundu.
HALK KOALİSYONU İSTEMEDİ
1 Kasım erken seçiminde her iki vatandaştan birinin AK Parti’ye oy verdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “AK Parti tek başına iktidar oldu. Biz CHP olarak, koalisyon olmasını ümit ediyorduk fakat olmadı. Halk koalisyonu istemedi. Bundan sonraki süreçte Kapaklı için AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’e büyük görev düşüyor” diye konuştu.
KAPAKLI HALKININ YÜZDE 50’Sİ AK PARTİ’YE OY VERDİ
Kapaklı’nın Devlet nezdinde hak ettiği yatırımları alamadığını öne süren Başkan Mandalı, “Devlet yatırımlarının olmamasına rağmen Kapaklı halkının yüzde 50’si AK Parti’ye oy verdi. Kapaklı yeni bir ilçedir. Buraya en kısa zamanda yeni bir hastane, yeni okullar, üniversite ve hükümet binası yapılmalıdır. 8 yıldır tamamlanamayan Saray yolu, en kısa sürede tamamlanmalıdır. Bu işlerin partisi olmaz. Eğer insan odaklı bir çalışmadan bahsedeceksek, Devlet yatırımlarının Kapaklı’ya gelmesi gerekiyor” dedi.
SALİH BEZGİN’LE ANKARA’YA GİDİP DESTEK İSTEYECEĞİZ
Bütün hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi’nden beklenmesinin doğru olmadığını söyleyen Mandalı, “Biz Devlet’ten sadece, sıradan bir ilçeye yapılması gereken yatırımları yapmasını istiyoruz. Tekirdağ, vergi sıralamasında 8’inci, hizmet alma sıralamasında ise 59’uncu sıradadır. Kapaklı’ya spor yatırımları kapsamında Devlet tarafından tek bir çivi dahi çakılmamıştır. Devlet bize kucak açsın istiyoruz. Salih Bezgin ile birlikte Ankara’ya giderek, ilçemizde yapılmasını istediğimiz projeler için destek isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.
TEKİRDAĞ 59’UNCU DEĞİL, 22’NCİ SIRADA
Başkan Mandalı’nın ardından söz alan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin, “Başkanın konuşmasında bir yeri düzeltmek istiyorum. Tekirdağ hizmet alan iller sıralamasında 59’uncu değil, 22’nci sıradadır” dedi. Bazı CHP’li meclis üyelerinin bu sözleri eleştirmesi üzerine konuşan Salih Bezgin, “Arkadaşlar şimdi burada siyaset konuşacaksak, Başkanımız bana müsaade etsin, ben size AK Parti’nin Tekirdağ’da neler yaptığını tek tek anlatayım” dedi.
AYNI KİŞİ AYNI TALEP
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlçenin çeşitli noktalarındaki belediye hisselerinin, maliklerine satılması konulu gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra 1998 ada 4 parselin içkili yerler bölgesine alınması konusu görüşüldü. Gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Akın Yılmaz, “Bu talep, aynı kişi tarafından daha önce de meclise sunulmuştu. Komisyon konuyu inceleyip talebi reddetmiş, komisyonun bu kararı da meclisimizde onaylanmıştı. Şimdi aynı konunun bir kez daha görüşülmesine anlam veremiyorum” dedi. Başkan Mandalı ise “Belki bahse konu yerle ilgili bazı değişiklikler olmuştur, Biz konuyu görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edelim. Arkadaşlar gerekli incelemeleri yapsınlar” dedi. Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
BÜTÇEMİZİN DENGESİ BOZULDU
Toplantı, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ‘aktarma’ konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi’nden ilçenin muhtelif yerlerinde yol çalışması yapılması adına 13 milyon lira geldiğini kaydeden Başkan Mandalı, “Bu gelen para, bizim bütçemizdeki dengeleri bozdu. Bu nedenle bütçe kalemleri arasında aktarma yapılması gerekiyor” dedi. Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK
Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren yarışmacıların ödüllendirilmesi konulu gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonu’na gönderilirken, Zabıta Müdürlüğü’nün Pazar Yerleri ile ilgili raporu da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.
Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10