Kobilere desteklemeler anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda KOSGEB, " Kobi Proje Destek Programı Proje Teklif Çağrısı " konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çerkezköy 5.11.2015 17:14:00 0
Kobilere desteklemeler anlatıldı

Dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda  14.00-15.30 saatleri arası düzenlenen konferansta Kobilerde kurumsallaşma ve markalaşma konusunda Çerkezköy’de bulunan küçük ve orta büyüklükte işletme sahiplerine ve çalışanlarına bilgilendirme sunumunu KOSGEB uzmanı Şule Alkış verdi. Programda  neler yapılması gerektiği ,nelere dikkat edilmesi gerektiği başta olmak üzere markalaşma,marka yaratma,teknolojiyi takip etme ve yenilikçilik konuları olmak üzere katılımcılar konu ile ilgili bilgilendirildi. Kobi desteği alacak olanlarında 30 kasım’a kadar projelerini KOSGEB şubelerine vermeleri istendi.

“ÖNEM ARZ EDİYOR”

Kobilerin ekonomideki etkinliğini artırabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerinin büyük önem arz ettiğini kaydeden Şule Alkış “ Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır. Bu durum işletmelerin rekabet  güçlerini ve Pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı,marka yaratmayı,teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma,markalaşma ve ARGE faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır” diye konuştu.

30 KASIM’DA SONA ERECEK

Alkış” KOSGEB işletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka yaratma hedeflerinde doğru stratejilere ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle,’KOBİ’lerde kurumsallaşmanın geliştirilmesi ve KOBİ’lerde markalaşmaya geçiş konu başlıklarında hedef kitlemizden gelen yoğun talep ve işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda,iki yeni proje teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıklarını tamamlamıştır. Söz konusu proje teklif çağrıları karşısında işletmelerin hazırlayacakları projelere 55 milyon TL’lik bir destek sağlanması öngörülmektedir. Proje teklif çağrıları kapsamında proje başvuruları 30 Kasım 2015 saat 23.59’da sona erecektir. Bu tarihe kadar destek programından yararlanmak isteyen KOBİ’ler projelerini  KOSGEB şubelerine vermeleri gerekmektedir” dedi.

Haber/Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10