Karaoğlan'ı andılar

Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi, ilçe binasında gerçekleştirdiği etkinlik ile Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanlarından Bülent Ecevit'i anma programı gerçekleştirdi.

Çerkezköy 6.11.2015 17:16:00 0
Karaoğlan

Ulusal Gençlik Derneği tarafından eski başbakanlardan Merhum Bülent Ecevit’in 9.ölüm yıldönümü dolayısıyla önceki gün dernek binasında program düzenlendi. Programda basın açıklaması gerçekleştiren Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın” Karaoğlan, ülkemizde ilk kez, çalışanlar için toplu sözleşme ve grev hakkı getiren, iş güvencesi ve işsizlik sigorta yasasını çıkartan, işçinin ve emekçinin dostu. Dünya’yı karşısına alarak Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirerek, Kıbrıslı soydaşlarımızın güven içinde özgür biçimde yaşamalarını sağladı. Amerika’nın tehditlerine rağmen Afyon’da haşhaş ekimini serbest bıraktı. Askeri muhtıralara ve darbelere karşı direnen düşünceleri uğruna ceza evi de dahil olmak üzere bir çok bedeller ödedi” diye konuştu.

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Darçın” Bölücü terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasını sağlayarak Türk adaletine teslim eden, Türk ile Kürdün alevi ile suninin kardeşliğini savunan ve yurttaşlarımızı eşit şekilde kucaklayarak ulusal birliğimizi güçlendirdi. CHP ve DSP’nin eski genel başkanı, Türkiye’nin Başbakanı, emeğin, özgürlüğün, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerine saygılı, laikliğin ödünsüz savunucusu, 50 yıllık siyasi hayatında da adı hiçbir yolsuzlukla ve şaibeyle geçmeyen, dürüst devlet adamı, halkın Karaoğlan’ı Bülent Ecevit’i, Ulusal Gençlik Derneği olarak ölümünün 9. Yıl dönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”dedi.

MEZARINI ZİYARET EDECEKLER

7 Kasım Cumartesi günü 23.00’de Çerkezköy’den iki otobüs Ankara’ya gideceklerini kaydeden Darçın “ Burada Anıtkabir ve Karaoğlan Bülent Ecevit’i mezarında ziyaret edeceğiz.Ayrıca Ankara’ya gidecek olan dernek üyelerimiz ile birlikte Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit ile bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10