PTT'yi dolandırdılar

Tekirdağ merkez, ilçeleri ve 4 ilde gittikleri PTT şubelerinden sahte kimlikle kredi çeken zanlılar polisin operasyonu ile Karamürsel'de yakalanıp Tekirdağ'a getirildiler. Adliye'ye sevk edilen şüpheliler

Tekirdağ 6.11.2015 17:34:00 0
PTT

İddiaya göre, İzmir, Manisa, Kocaeli, İstanbul’da Kemal. Ş, Adına düzenledikleri sahte kimlikle PTT şubelerinden kredi çeken A.S (55) ve T.D (33), Şüpheliler aynı yöntemle geldikleri Tekirdağ’ın 4 ayrı ilçesinden 60 bin TL kredi çektiler. Daha sonra merkez ilçesi Süleymanpaşa Hükümet caddesi üzerindeki PTT şubesinden çektikleri 20 bin  TL para ile ortadan kayboldular.

PEŞLERİNE DÜŞÜLDÜ

Durumun ortaya çıkması ile söz konusu PTT şubelerinin güvenlik kameralarını incelemeye alan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık şube ekipleri, Zanlılardan birinin boyunluk kullandığı ve poliste birçok kaydı bulunan A.S olduğunu belirledi. Şüphelileri teknik takibe alan polis, zanlıların Kocaelinin Karamürsel ilçesinde olduklarını tespit ederek peşlerine düştü. Karamürsel emniyeti ile ortaklaşa yapılan operasyon da, A.S ve T.D’i kıskıvrak yakaladılar. Tekirdağ’a getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece, A.S Resmi kurumları dolandırmak suçundan tutuklanırken, T.D mahkemeden serbest kaldı. Tutuklanan A.S Tekirdağ T. Tipi kapalı cezaevine gönderildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10