Sait Yazı'nın mutlu günü

Çerkezköy siyasetinin tanınan isimlerinden ve AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanlarından Sait Yazı'nın oğlu Zekeriya Yazı, Lemar Düğün Salonu'nda düzenlenen düğün merasiminde hay

Çerkezköy 8.11.2015 15:59:00 0
Sait Yazı

AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı ve Gülşen Yazı çiftinin oğulları Zekeriya Yazı ile Bahar- Erol Ayan çiftinin kızları Kübra ayan, önceki akşam 19.00-24.00 saatleri arasında Lemar Düğün Salonu’ndaki düğün merasimi ile dünya evine girdi. Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan düğün merasimi, ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbeti ile devam etti. Damadın ve gelinin aileleri, davetlileri kapıda karşıladı.

KARATAŞ’TAN NASİHATLER

Son yıllarda katıldığı düğün merasimlerinde gelin ve damada zarf hediye ettiğini belirten Mustafa Karataş, “Fakat benim verdiğim zarfların içinde para yok, gelin ve damat için nasihatler var. Damada nasihatlerim şunlar: Evine erken git. Eşin yolunu gözlemesin. Dışarıda ne yiyip içiyorsan, aynısını evine de götür. Götüremeyeceksen dışarıda yiyip içme. Helal kazan, helal yedir. Çocuklarının boğazından haram lokma geçmesin. Evden çıkarken hanımına her sabah bir ihtiyacı olup olmadığını sor” dedi.

Mustafa Karataş’ın geline tavsiyesi ise şunlar oldu: Eşini kapıda karşıla, evden çıkarken de kapıya kadar uğurla. Yemekleri güzel yap ki senin yemeklerini özleyip eve erken gelsin. Annenin evine çok sık gitme ki kendi evinde işlerin aksamasın. Salih evlatlar yetiştir. Çünkü vatana en büyük hizmet budur.”

DAVETLİLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Mustafa Karataş’ın sohbetinin ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna tarafından dua edildi. Yapılan duanın ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Yemekten sonra takı merasimine geçildi. Damadın babası Sait yazı, düğün boyunca davetlilerle yakından ilgilendi. Düğün takı merasiminin ardından sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Genç çiftin düğün merasimine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel, ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Necati Karaoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İl eski Başkanı Ahmet Kanbur, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Veliköy Belediye eski Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları eski Başkanı Nuran Yeşil, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Ömer Karadeniz, Ali Gümüş ve Adnan Argan, Çerkez siyaset ve iş dünyasının tanınan isimleri, STK temsilcileri ile Yazı ve Ayan ailelerinin eş, dost ve akrabaları katıldı.    

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10