Çağrıların Yüzde 95 'i Asılsız

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle Süleymanpaşa ilçesi Tuğlalı park alanında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Süleymanpaşa 9.11.2015 17:30:00 0
Çağrıların Yüzde  95

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Süleymanpaşa ilçesi tuğlalı park meydanında organ bağışı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşları bilgilendiren ekipler vatandaşlara broşür ve şapka dağıttılar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut yasa ile ilgili bilgilerin altını çizdi. Kimlerin ne koşullarda organ bağışı yapabileceği konusunda açıklamalarda bulunan Akbulut; ‘’ Vatandaşlarımız Organ Doku merkezi izni olan Hastanelerde ve vakıflarda gerçekleştirebiliyorlar. ‘’ dedi.

“HER ÇAĞRI BİR HAYATTIR”

112 Acil çağrı merkezinin gereksiz yere meşgul edildiğinden de bahseden İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Akbulut ; ‘’ 1 milyon 200 bin civarında çağrı aldık. Bu çağrılarımızın büyük bir kısmı yüzde 95 oranında ki kısmı asılsız çağrılar. Bundan sonra şuna dikkat etmemiz gerekiyor, ‘’ Her Çağrı Bir Hayattır ‘’ düşüncesiyle mümkün olduğunca tüm çağrılarımıza cevap vermeye çalışıyoruz. Halkımızdan da isteğimiz bizim bu hassasiyetimizi paylaşmaları ve 112 Acil Çağrı merkezini asılsız şekilde meşgul etmemeleri’’ diyerek konuşmasını noktaladı. 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10