CHP'den 10 Kasım açıklaması

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, dün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Atatürk'ü ölümünün 77. Yılında andı.

Çerkezköy 10.11.2015 15:42:00 0
CHP

İlçe Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını yapan Başkan Vekili ve İlçe Sekreteri Sekreteri Hüseyin Ülger, “Benim iki büyük eserim var, biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir diyen partimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu gün aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 77. Yılı. Buyük Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz.”diye konuştu.

Ülger konuşmasında şunlara vurgu yaptı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: İki Mustafa Kemal vardır. Biri karşınızda duran ben, et ve kemik, fani Mustafa Kemal,ikinci Mustafa Kemal,onu ben tarif edemem. O sizin, cümleniz. Fani olmayan, yaşaması ve muvaffak olması mukadder olan Mustafa Kemal o dur. Atatürk fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerdedir. O devrimdir, yenilenmelidir, medeniyettir. Atatürk tepeden tırnağa hürriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Başarılı olmaları alın yazılarında olan Mustafa Kemaller ne seni unuturlar ne de yaktığı özgürlük ateşini söndürürler. Ne bu ülkeden vazgeçerler ne de başka ulusların kaderi üzerinde zar atarlar. Ne sömürürler ne de sömürülmeye izin verirler. ‘Büyük ölülere matem gerekmez. Fikirleri gerekir.’ düşüncesiyle, CHP Çerkezköy İlçe örgütü olarak sonsuzluğa geçişinin 77. yılında Atamızı saygıyla, rahmetle, sevgiyle ve minnetle anıyor,daima izinde olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”

Çerkezköy Haber/Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10