CHP'de kongre iptal edildi

CHP Genel Merkezi, 29 Kasım'da yapılacağı duyurulan Çerkezköy İlçe Kongresi'ni iptal etti. Kongrenin ne zaman yapılacağı daha sonra açıklanacak.

Çerkezköy 13.11.2015 13:06:00 0
CHP

Önceki gün CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk’ün görevden alınmasının ardından bu kez  bir başka karar çıktı. CHP Genel Merkezi, Tekirdağ İl Başkanlığı aracılığı ile Çerkezköy İlçe Kongresi’ni iptal etti. Daha önce 29 Kasım 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan ilçe kongresi iptal edilirken, ne zaman yapılacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. CHP’den gelen bilgiye göre Çerkezköy Kongresi ile birlikte Süleymanpaşa, Çorlu ilçe kongrelerinin de iptal edildiği öğrenildi.

GENEL MERKEZDEN GELEN YAZI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzalı ilçe teşkilatına gelen yazıda, “3 Kasım 2015 tarihi itibariyle devam edilmesine karar verilen ‘Muhtarlık Bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçmen seçimleri ile il-ilçe kongreleri’ seçimleri ile ilgili olarak, Tekirdağ’ın Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinden genel merkezimiz tarafından bir çok defa istenen tutanaklarının ve listelerin tarafımıza gönderilmediği seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılmadığı, üç gün öncesinden asılması gereken listelerin bugün itibariyle asılmadığı tespit edildiğinden, Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde devam eden seçimlerin usulsüz, tüzüğe ve kongreler yönetmeliğine aykırı bir biçimde devam etmesi nedeniyle ilgili sürecin ve seçimlerin durdurulması Genel Merkezimiz tarafından uygun görülmüştür” denildi.

Haber/Faik Onur Kaya

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10