Yalnız Değilim Projesi'nde öğrencilerden 'Rol Model' ziyareti

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 'Ã?

Çerkezköy 19.11.2015 15:01:00 0
Yalnız Değilim Projesi

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Polis Memuru Polat İnce, Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Cemil Duran ve öğrenciler katıldı.

YALNIZ DEĞİLİM PROJESİ

Yalnız Değilim Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ dan bilgi alan Kaymakam Metin Kubilay, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ‘ÇOGEP’ Programı kapsamında İlçemizde de çalışmalar yürütülüyor. Yalnız Değilim projesinde yürütülen çalışmaların ilk basamağı ‘Aile İçi Şiddet ve Aile İçi İletişim’ ile ilgili çocuklarımıza seminerler düzenlemesi idi.”dedi.

PROJE ÜÇ AŞAMALI

Aile İçi Şiddet ve Aile İçi İletişim ile ilgili okullarda seminerler verildiğini hatırlatan Kaymakam Metin Kubilay, “Projenin ikinci basamağında İlçemiz Okullarından Öğrencilerimizin ‘Rol Model’ ziyaretleri çerçevesinde, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Sanayici ve İşadamlarını ziyaret etmeleridir.  Projenin üçüncü basamağı da daha önce sinemaya gitmemiş öğrencilerin tespit edilip sinemaya götürülmesi olacaktır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

ROL MODEL ZİYARETİ

“Rol Model” ziyaretinde bulunan öğrenciler Kaymakam Metin Kubilay ile bir süre sohbet ederek, “Nasıl Kaymakam olunur?”, “Kaymakamın görevleri nelerdir?”, “Diğer İllerden göç ile gelen öğrencilerin sorunlarının çözümü ile ilgili Çerkezköy’de ne tür çalışmalar yürütülüyor?”, “Siz bizim yaşımızda iken kendinizi hiç yalnız hissettiniz mi?” şeklinde sorular yöneltti.

KUBİLAY’DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Öğrencilerin tüm sorularını cevaplayan Kaymakam Metin Kubilay, “Kendinizi yalnız hissetmeyin. En başta aileleriniz, tüm Emniyet teşkilatımız, tüm kamu kurumlarımız, öğretmenlerimiz sizlerin yanında. Sizlere her türlü desteği vermeye hazırlar. İlçemizde Rehberlik Araştırma Merkezi hizmet vermeye başladı. Bu hususlar ile ilgili bir saha çalışması başlatmış durumda. En ufak bir sıkıntınızda da okullarınızda ki Rehberlik öğretmeninize başvurabilirsiniz. Yarın bizim yerimize sizler geleceksiniz. Ben sizin yaşlarda iken o zaman ki Sayın Valimizi ( Saim Çotur) ziyaret etmiştim. Ziyaret ettiğim Sayın Valimiz ile birlikte daha sonraları çalışma imkânım oldu. Kaymakam olmak istiyordum. Çalıştım ve başardım. Umarım sizlerde mutlu olabileceğiniz ve daha verimli çalışabileceğiniz uygun bir mesleğe kavuşursunuz.” tavsiyelerinde bulundu. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen ziyaretin ardından, öğrenciler Kaymakamlık Makamını da gezdi.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10