Sakatlar Derneği 'Karadenizliler Gecesi' ile boy gösterdi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları derneğe engelli aracı kazandırılması amacıyla Karadenizliler Gecesi programı düzenledi.

Çerkezköy 19.11.2015 16:26:00 0
Sakatlar Derneği

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın eşi Güliz Akay, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş’un eşi Nurtaç Kuş, TSD Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, TSD Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alışık ve çok sayıda davetli katıldı.
KARADENİZLİLER GECESİ
Dekor Düğün Salonu’nda düzenlenen Karadenizliler Gecesi’nde konuşan TSD Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Meral Dağaşan, “Gecemiz, derneğimizin Kadın Kolları yönetimi tarafından organize edildi. Biz dernek olarak hafta içi saat 17.00’dan sonra engelli aracı hizmetinden faydalanamıyoruz. Belediyemiz de her zaman bizim ihtiyaçlarımıza cevap veremeyebiliyor. Bu nedenle ihtiyacımız olduğu her an kullanabilmemiz için bir engelli aracı almaya karar verdik. Bu geceden elde edilecek gelir de bu amaç doğrultusunda kullanılacaktır” diye konuştu. Programda Karadeniz Bölgesi’nin kara lahana, mısır ekmeği, hamsi, yaprak sarma, fasulye turşusu gibi yöresel lezzetlerinden ikramlarda bulunuldu.  

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

TSD Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alışık da geceye katılan herkese teşekkür ederek, “Derneğimize engelli araç kazandırabilmek adına çeşitli etkinlikler düzenlemeye karar verdik. Bunların ilki de Karadenizliler Gecesi oldu. Bundan sonra 4-5 tane daha yöresel gece düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu. Zeynep Alışık, konuşmasının sonunda Karadenizliler Gecesi’nin düzenlenmesinde katkısı olan tüm sponsorlara teşekkür etti.

ÜYE SAYISI BİN 78
TSD Çerkezköy Şubesi’nin üye sayısının bin 78’e yükseldiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ise “Bugün Türkiye’nin her yerinde TSD Çerkezköy Şubesi’nin çalışmaları konuşuluyor. Yaptığımız bina, etkinliklerimiz, projelerimiz, diğer şubelere örnek gösteriliyor. Bu da bize gurur veriyor. Şimdi de derneğimize bir engelli aracı kazandırmaya karar verdik. Bunun için Kadın Kolları yönetimimiz de kollarını sıvayarak bu amaca katkı sağlamak adına Karadenizliler Gecesi’ni düzenlemeye karar verdi. Kendilerine ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

KEMENÇE EŞLİĞİNDE HORON TEPTİLER
Konuşmaların ardından davetliler, Kemençeci Hasan Hasanğlu’nun muhteşem performansı eşliğinde horon oynayıp, gönüllerince eğlendiler. Çerkezköy’ün tanınan sanatçılarından Musti ve Eco da gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alarak davetlilere muhteşem bir gece yaşattı.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10