Elektrik kesintileri tepki çekmeye başladı!

TREDAŞ'ın dün elektrik hatlarında bakım için 6 saatlik elektrik kesintisi başta esnaf olmak üzere Çerkezköy'de tüm vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çerkezköy 23.11.2015 11:32:00 0
Elektrik kesintileri tepki çekmeye başladı!

Dün sabah saat 08.00’de kesilen elektrik saat 13.00’da yeniden verileceği söylenmesine rağmen, 14.00’da ancak verilebildi. Elektriklerin sık sık uzun süreli kesilmesi vatandaşların tepkisine neden olmaya başladı. Yaklaşık bir buçuk ay önce yine Çerkezköy’de uzun süreli elektrik kesilmiş, 9 saat süreyle bakım ve onarım nedeniyle elektrik verilememişti.

UZUN SÜRELİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ VAR

Dün sabahtan başlayıp öğleden sonra 14.00’a kadar elektrik olmaması nedeniyle Çerkezköy’de birçok yerde özellikle esnaf jeneratör kurdu. Altı saate yakın jeneratör kullanmak zorunda kalan esnaf, “TREDAŞ bu kesintilere bir çare bulmalı. Özellikle hafta sonları tam iş yapacağımız günlerde elektrik kesintisinin olması biz esnafı olumsuz etkiliyor. İşlerimize ciddi manada yansıyor. Artık bu duruma çözüm bulunsun istiyoruz.”diye tepki gösterirken, birçok vatandaşta tepki gösterdi.

VATANDAŞTA DERTLİ

Vatandaşlar, evlerindeki elektrikli aletlerin elektrik kesintisinden olumsuz etkilendiğini bunun sonucunda da arızaların meydana geldiğini belirtirken, elektrikli ev aletlerinin sık sık servise götürmekten yakındı. Vatandaşlar elektrikli ev aletlerine verilen zararların TREDAŞ’a yansıtmaya hazırlanırken, “Bu zarar ziyanı TREDAŞ’ın ödemesi gerekiyor. Ayrıca yiyecekler uzun süreli elektrik kesintisi nedeniyle buzdolabında bozuluyor. Buna çözüm bulunursa iyi olur. Sık sık olması sabrımızı taşırmaya başladı. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Yok mu bunun başka modern bir çözümü.”diye konuştu.

Haber/Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10