AKAY STADYUM İÇİN KOLLARI SIVADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçeye stad yapımı için kolları sıvadı. Başkan Akay, Çerkezköy'e modern bir stadın artık yapılması gerektiğinin zorunluluğunu vurgulayarak, "

Çerkezköy 23.11.2015 17:43:00 0
AKAY STADYUM İÇİN KOLLARI SIVADI

Yıldırım Beyazı Mahallesi’ndeki mevcut Kapalı Spor Salonu’nun arka tarafında yaklaşık 20 dönümlük alanın, stat yapımı için Tekirdağ Gençlik Spor Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz bu alanı tahsis ettikten sonra, burada bir Gençlik Merkezi projesinin yapımına başladılar. Fakat aradan 1,5 yıl geçti. Temel atıldıktan sonra inşaat çalışmaları durdu. Aylardır tek bir çivi dahi çakılmadı” dedi.

FUTBOL MÜSABAKALARINI İZLEMEK İÇİN İNSANLAR KAPAKLI’YA GİDİYOR
İl Gençlik Spor Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Eğer stat yapacaksanız elinizi çabuk tutun dedik. Çünkü modern bir şehir stadı Çerkezköy için bir ihtiyaç haline geldi. İnsanlar, futbol müsabakalarını izlemek için Kapaklı’ya gitmek zorunda kalıyor. Altında aracı olmayanlar gidemiyor. Bunun için bir an evvel ilçeye bir stat kazandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Stadyumun önümüzdeki yıl yatırım programına alındığını da belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “İl Gençlik Spor Müdürlüğü yetkililerine şöyle dedik. Eğer siz bu stadı yapamayacaksanız, tahsis ettiğimiz 20 dönümlük alanı bize geri verin. Bizim stad projemiz hazır. Büyükşehir Belediyesi bu proje için bütçe de ayırdı. Proje, Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yatırım programına da alındı. Tek engel, alanın Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde olmasıdır” açıklamasını yaptı.

BAYRAM KUTLAMALARI İÇİNDE GEREKLİ

Yapılacak Çerkezköy Şehir Stadyumu’nun sadece futbol müsabakaları için gerekli olmadığına vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi özel günleri de yapılacak şehir stadında kutlayabiliriz. Bunun için gerekli adımların bir an evvel atılmasını bekliyoruz.” dedi.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10