Türk Ulusu'nun lokomotifiyiz!

Geçtiğimiz hafta Osmanlı Ocakları Başkanı ve yönetiminden yapılan "Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz" şeklindeki açıklamaların ardından Çerkezköy Ülkü Ocakları' hare

Çerkezköy 25.11.2015 17:25:00 0
Türk Ulusu

Ülkü Ocakları’nın Türk toplumunun gelecek idealini sürekli olarak yeniden inşa eden bir gençlik oluşumu olduğunu belirten Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimi, açıklamasında şunlara yer verdi: “Türk gençliğinin milli ülküleri benimsemesini sağlayan ve Türk milletini maziden atiye götüren oluşumlar her daim var olmuştur. Türk tarihinin son yüzyılında Türk milliyetçiliği fikrinin önder isimleri tarihten bu yana gelen milli şuurun yeniden canlanması amacıyla farklı yapılanma ve dernekleşme faaliyetlerinde bulunmuşlardır. Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminden itibaren Türk milliyetçileri farklı dernekler kurarak Türk milletinin milli uyanışını sağlamaya çalışmışlardır. Mustafa Kemal Atatürk Türk ocaklarına büyük ilgi göstererek her gittiği yerde tek tek ziyaret etmiş ve daha sonra da Türk ocakları fahri reisliğine seçilmiştir”
TANRI DAĞI KADAR TÜRK, HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMANIZ
Genç Ülkücüler Teşkilatı’nın 29 Şubat 1968’de kurulduğuna hatırlatan Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimi, şöyle devam etti: “Ülkücü hareketin efsanevi gençlik teşkilatı olan ülkü ocakları Ankara Üniversitesi Hukuk, Dil, Tarih, Coğrafya ve Ziraat fakültelerinde milliyetçi gençler tarafından fikir kulübü olarak kuruldu. Başbuğ Alparslan Türkeş’in önderliğindeki ülkücüler gençliği teşkilatlandırarak Türk milletinde milli heyecanı tekrar canlandırmak için ‘Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız’ sloganı ile Anadolu’da dalga dalga yayıldı. 1970’li yılların ikinci yarısında Ülkü Ocakları Derneği mensubu gençler Türk İslam Ülküsü doğrultusunda milliyetçi gençliği teşkilatlandırdı”  

YERİ GELİR YAVUZ OLUR SAVAŞIRIZ

Ülkü Ocakları açıklamasını şöyle tamamladı: “1977’den sonra Başbuğ Alparslan Türkeş’in öncülüğünde gençlerin zararlı ideolojilere karşı daha eğitimli olması amacıyla eğitimciler yetiştirilerek Anadolu’ya gönderilmiştir. Ülkü Ocakları 1980 öncesinde büyük bir mücadeleden geçmiş ve binlerce şehit vermiştir. 12 Eylül işkencelerinde 9 yiğidini idama uğurladı ama hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmedi. Bizler kimsenin arka bahçesi değil, bu ülkenin ve aziz Türk dünyasının savunucusu olan Milliyetçi Hareket Partisi ve büyük Türk Ulusu’nun lokomotifiyiz. Bir ülkü ocaklıdan Fatih olur, Alparslan olur, Başbuğ olur ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk olur. Ama asla ve asla ne kemik yalayıcı ne de vatan haini olur. Yeri geldiğinde Yunus olur düşünürüz, yeri geldiğinde Yavuz olur savaşırız”

Haber / Ragip  KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10