Bizi bu töhmetten kurtarın!

Dün bir okurumuzun fotoğraflayıp gönderdiği bu görüntü bizleri utandırdı! Ama utanmayanlar, hem sözde 'Basın Plakası' kullanmaktan hem de 'Engelli merdiveni'ni kapatmaktan geri durmadı. T

Çerkezköy 25.11.2015 17:28:00 0
Bizi bu töhmetten kurtarın!

Son dönemlerde sözde ‘Basın Plakası’ ile trafikte boy gösteren araçlar, gazetecileri töhmet altında bırakıyor. Dün bir okurumuz, fotoğraflayıp ‘Basın Kartı engelli merdiveninin önüne park etme hakkı veriyor mu?’ sorusunu da ekleyerek gazetemiz e-mail adresine gönderdiği bu görüntüler bizleri utandırdı!

ARAÇLARIN CAMINA  KOYULAN HER SARI KARTON BASIN PLAKASI DEĞİL

Öncelikle okurumuzun duyarlılığı için teşekkür ederken, bu duruma da bir açıklık getirmek istiyoruz. Son dönemlerde bazı araçların önlerinde bizimde rastladığımız, trafikte basın araçlarına tanınan haklardan yararlanmak için, sarı bir kart üzerine yazılı ‘Basın’ ibareli kartonlar sıkça kullanılmaya başlandı.

GERÇEĞİ SOĞUK DAMGALI

Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce ‘Sarı Basın Kartı’na göre kişilere verilen ‘Basın Plakası’nı kötü emellerine alet etmek için buldukları sarı bir kartla taklit eden bu kişilere trafik polislerinin müdahale etme hakkı var. Tüm kamu görevlilerinin tanıması gereken Basın Kartları ve Basın Plakası’nın gerçeği diğerlerinden ayırt edilebilecek özellikler taşıyor. Soğuk damgalı bu plakalar Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün imzasını taşıyor. Bunların özellikle trafik ekipleri tarafından kontrol edilerek, müsaade edilmemesini talep ediyoruz.

BİZİ UTANDIRIYORLAR

Gazetecilik kültüründen bihaber, önüne gelenin, sarı bir kart ön camına koyduğu araçla dolaşması maalesef zaman zaman böyle utanç verici durumlara da yol açıyor. Gazeteci kimliği taşıyan biri, engelli merdivenlerinin bulunduğu noktaya araç park etmesi asla mümkün olamaz. Son olarak Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerini göreve davet ederek, bu tür durumlarda bizleri de töhmet altından kurtarmalarını bekliyoruz.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10