BY-PASS selfisi

Özel İrmet Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi bölümü ilk cerrahi operasyonunu dün yaptı. Yaklaşık 4 buçuk saat süren ameliyattan çıkan ekip, ilk ameliyatın üzerinden henüz bir saat geçmemişken acil bir

Çerkezköy 26.11.2015 17:36:00 0
BY-PASS selfisi

Özel İrmet Hospital bir ilke daha imza atarak Kalp ve Damar Cerrahisi alanında da sağlık hizmeti vermeye başladı. Yeni açılan bölümde ilk cerrahi operasyon ise dün sabah saat 02.30 sıralarında gerçekleştirildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Op. Dr. Orhan Coşkun, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye tedaviye gelen 60 yaşlarındaki erkek hastanın yakınlarına, hastanın Bypass olması gerektiğini belirtti. Hasta yakınları ise operasyonun bir gün sonra yapılmasını talep etti. Bu sırada aniden kalp krizi geçiren hasta, vakit kaybetmeden ameliyata alındı.

4 DAMAR BY-PASS EDİLDİ

Saat 02.30 sıralarında başlayan ameliyat saat 07.00 sıralarında sona erdi. Ameliyatta ana koroner damarları tıkalı olan hastaya 4 damar by-pass yapıldığı belirtildi. Ameliyat olan hastanın sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. Başarılı geçen acil koroner bypass operasyonunun ardından ameliyata giren ekip ameliyat sonrası birlikte kahvaltı yapmak istedi.
KAHVALTI’DAN AMELİYATA GİTTİLER
Kahvaltı masasına oturan ekip, bir başka kalp krizi vakasına müdahale etmek zorunda kaldı. Kalp krizi geçiren 44 yaşındaki erkek hasta hemen ameliyata alındı. Saat 08.30’da başlayan ameliyat saat 12.00 sıralarında sona erdi. Ameliyat sonrası yapılan açıklamada ikinci hastanın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10