Çerkezköy 'Soydaşlar' için tek yürek

Türkiye'nin Suriye sınırındaki Türkmenlerinin yaşadığı Bayırbucak bölgesine insani yardım ulaştırmak için Çerkezköy'de bir araya gelen yardımseverler kolları sıvadı.

Çerkezköy 26.11.2015 17:53:00 0
Çerkezköy

Cuma namazına müteakip Belediye Meydanı’nda başlayacak olan yardım kampanyasına gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürleri Erbay Bekiroğlu ve Vedat Deniz ve Adliye personelinden oluşan Tertip Komitesi öncülük etti. 1 hafta boyunca toplanacak yardım paketleri, 4 Aralık Cuma günü yine Cuma Namazı sonrası Çerkezköy'den yüklenecek TIR'larla Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracak.

HER KESİMDEN DESTEK BEKLENİYOR
Çerkezköy'de çok sayıda esnaf, sivil toplum kuruluşu ile kamu kurum ve kuruluşlarının kampanyaya destek vereceklerine yürekten inandıklarını ifade eden yardımseverler, herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet etti.

SABAH 9.00 AKŞAM 20.00

Soydaşlarımız için toplanacak yardımların vatandaşlar tarafından bir hafta boyunca her sabah 9.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Belediye Meydanı’nda kurulacak olan yardım çadırına elden ulaştırılabileceği kaydedildi. Bayırbucak’taki Türkmen yetkililerle yapılan görüşmelerde, öncelikli olarak un, şeker, kuru fasulye, barbunya, konserve, kuru bakliyat, bisküvi, çay, şeker ve benzeri gıda maddeleri ile çocuk bezi ve çocuk maması, iç çamaşırı, çorap, ayakkabı olmak üzere, her tür gıda ve giyecek ile temizlik malzemeleri kabul edebileceklerini ifade eden tertip komitesi, bir hafta sürecek olan kampanya sonrası toplanacak yardım malzemelerini Suriye’deki Türkmen yetkililerine teslim edeceklerini ifade ettiler.

YARDIMLAR TEK TEK İLAN EDİLECEK

Kampanya kapsamında basından da destek beklediklerini ifade eden Tertip Komitesi üyeleri, bir hafta sonrası Bayırbucak Türkmenleri için ilçe genelinde toplanacak yardımların kimler tarafından yapıldığı ve yapılan yardımların kalem kalem ilan edileceğini duyurdu. Komite, ismini vermek istemeyen hayırseverlerin yardımlarının gizli tutulacağını da kaydetti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10