Ölüm de ayıramadı

Malkara'ya bağlı Kadıköy mahallesinde oturan 85 yaşındaki Kore gazisi Hüsrev ve Zeynep Buyan çifti, tek katlı evlerinde sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldü. Yaşlı çiftin cansız bedenlerini camiye gitmedi?

Malkara 29.11.2015 18:54:00 0
Ölüm de ayıramadı

Malkara'da, oturdukları tek katlı evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 85 yaşındaki Kore gazisi Hüsrev Buyan ve eşi Zeynep Buyan hayatını kaybetti. Çift, yan yana toprağa verildi.
Olay, ilçeye bağlı Kadıköy Mahallesi’nde meydana geldi. Tek katlı evde oturan 85 yaşındaki 5 çocuk babası Hüsrev ve Zeynep Buyan çifti, soğuk hava nedeniyle sobayı yakıp uyudu. Kore gezisi Hüsrev Buyan’ın namaz kılmak için camiye gelmediğini fark eden arkadaşları akşam evine gitti. Kapıyı çalmalarına rağmen içeriden ses gelmemesinden şüphelenen muhtar Yılmaz Sarıkaya, akrabası Faruk Gündar ve komşuları camı kırıp içeri girdiklerinde Hüsrev ve Zeynep Buyan'ı yerde hareketsiz yatarken buldu. İhbar üzerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri çiftin lodos nedeniyle bacadan çıkamayan karbonmonoksit gazının geri basması sonucu zehirlenerek hayatlarını kaybettiklerini belirledi.

Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Hüsrev ve Zeynep Buyan'ın cesetleri otopsi için Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan incelemenin ardından Buyan çiftinin cesetleri kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
Kore gazisi Hüsrev Buyan ve eşi Zeynep Buyan’ın cenazeleri otopsinin ardından Kadıköy mahallesindeki evlerine getirildi. Daha sonra Buyan çiftinin cenazeleri köy meydanına götürülerek askeri tören düzenlendi. Köy İmamı Selami Yılmaz alanda toplanan yaklaşık 500 kişiden helallik istedikten sonra cenaze namazını kıldırdı.
Törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun yanı sıra Malkara 95’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Yüz, Malkara Kaymakam vekili Hamdi Üncü, İlçe jandarma komutanı Binbaşı Murat Kızıltan ve çok sayıda kişi katıldı. Buyan çiftinin cenazesi Kadıköy Mahallesi köy meydanında kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10