Gökten rahmet, Çerkezköy'den yardım yağdı

Rusya ve İran ile Suriye rejiminin bombardımanı altında kalan Bayırbucak Türkmenleri için Çerkezköy'de geçen Cuma günü başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar duyarsız kalmadı. Hafta sonu etkili

Çerkezköy 29.11.2015 19:04:00 0
Gökten rahmet, Çerkezköy

3 gün içinde ... dolduracak kadar, giysi, yiyecek ve içecek toplandı. 4 Aralık Cuma günü sona erecek yardım kampanyasının ardından toplanan yardım malzemeleri Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek. 
ÜZERİNDEKİ MONTLARINI BIRAKANLAR OLDU
Yardım kampanyasını başlatan Tertip Komitesinde yer alan gazetemiz imtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş, "Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalamazdık. Cuma günü Cuma namazını müteakip başlattığımız yardım kampanyasına Çerkezköy halkı yardım akıttı. Cebinde parası olmayan insanlar, üzerindeki kazağı, montu çıkarıp çadıra bıraktı."dedi.  Çerkezköy ülkü ocakları ise bir minübüs dolusu yardımda bulundu. Çerkezköy, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için seferber oldu. Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürleri Erbay Bekiroğlu ve Vedat Deniz ile Adliye personelinden oluşan Tertip Komitesi'nin geçtiğimiz Cuma günü başlattığı ve Belediye Meydanı'nda kurulan yardım çadırına ilçe halkı ve iş adamlarından çuval dolusu yardımlar geliyor. 'Milli Davaya Çerkezköy'den Milli Yardım' adı altında başlatılan yardım kampanyasında Çerkezköy halkı soydaşlarını yalnız bırakmadı.Çoğunlukla fabrikalarda çalışan işçilerin hayatını sürdürdüğü ilçede, maddi durumu iyi olan, ya da olmayan çok sayıda kişi bütçesinden artırdığı imkanlarıyla gıda malzemesi yada giysi aldı.

Kimisi de evinde kullanmadığı kıyafetlerini soydaşlarına verilmesi için tertip komitesine teslim etti.

DUYGULANDIRAN BAĞIŞ
Maddi durumu iyi olamayan ve ismini açıklamayan bir vatandaş ise, üzerindeki montunu çıkartarak bağış yaptı. Bu bağış ise Tertip Komitesi üyelerini ve o sırada çadırda bulunan herkesi duygulandırdı.

Bir vatandaş ise, boğazından artırdığı ve poşete koyduğu nohutu teslim ederek yardımda bulundu. Anne ve babasıyla yardım çadırına gelen minik yürükler ise oyuncaklarını, soydaş kardeşleri için bağışladı.

ÇERKEZKÖY SEFERBER OLDU

Başlatılan yardım kampanyası komitesinde yer alan gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy halkının Bayırbucak Türkmenleri için seferber olduğunu belirterek, "Kampanyayı başlatalı 3 gün olmasına rağmen bir TIR dolduracak kadar gıda, giysi, çocuk ihtiyaçlarından oluşan malzemeler yardımsever vatandaşlarımız tarafından kurulan çadırımıza bağışlandı.

Bizler Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelerek Çerkezköy’de yaşayan insanlarız. Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalamazdık.

Erbay ve Vedat kardeşimizle başlattığımız yardım kampanyasına, Çerkezköy Adliyesi çalışanları da ciddi manada lojistik destek verdi. Cebinde parası olmayan insanlar, üzerindeki kazağı, montu çıkarıp çadıra bıraktılar, Biz Suriye’deki, Kerkük’teki, dünyanın herhangi bir yerindeki Türklere yapılacak olan zulme, zalimlere karşı, şu an belki maddi yardımlarla, ama gerekirse canımızla kanımızla kardeşlerimizin yanında yer alacağız.

Buraya çocukları ile gelip, yardım paketlerini ulaştıran tüm Çerkezköy halkına ve duyarlı Türk insanına teşekkür ediyoruz. Topladığımız yardımlar Cuma günü Cuma namazı sonrası TIR’lara yüklenip Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak. İnşallah Devletimiz de bize çeşitli kolaylıkları sağlayacaktır. Her şey Türkler için, her şey insanlık için” dedi.


BATTANİYE, ÇADIR VE TIBBİ MALZEMEYE İHTİYAÇ VAR
Bayırbucak Türkmenlerinin ise gıda ve giyecek yardımlarını yanı sıra tıbbi malzeme, çadır ve battaniye ihtiyacı olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Bayırbucak Türkmenleri, önceki gün kaybettikleri Türkmen Dağı'nı geri aldılar. Çıkan çatışmada ise bir Türkmen'in şehit olduğu, 35 Türkmen'in ise yaralandığı öğrenildi.

Bayırbucak Türkmenlerinin yardım kampanyası başlatan Çerkezköy halkına teşekkür ettiği belirtildi.
Haber/Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10