112'ye nazar değdi

Tekirdağ 112 Hızır Acil Servisi'nin Çerkezköy Komuta Merkezi'ne nazar değdi. Dün, Çerkeköy'den sevk olan 4 yaşındaki bir hastayı Çorlu'ya götüren ambulans, Veliköy Işıklı Kavşağında haf

Çerkezköy 29.11.2015 19:26:00 0
112

Şans eseri 5 kişinin içinde bulunduğu ambulans ile 3 kişinin bulunduğu hafif ticari araçtakiler kazayı burunları bile kanamadan atlattı. Sevk olan hasta ise başka ambulansla Çorlu'ya nakledildi. Bu kazaya olası yaralılara müdahele etmek için giden ve komuta merkezine dönüş yapan başka bir amsulansa ise dönüş yolunda motosiklet çarptı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

100 METRE SÜRÜKLENDİ

Çerkezköy'den 4 yaşındaki bir hastayı Çorlu'ya götüren Abdullah Toraman yönetimindeki içinde hasta ile 4 sağlık görevlisinin bulunduğu 59 KS 218 plakalı ambulans, yan yoldan Velimeşe istikametine giden Recep Aydın idaresindeki içinde 3 kişinin bulunduğu 59 UM 237 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle hafif ticari araç diğer şeride fırlarken, bir başka aracın kaza sırasında buradan geçmemesi olası bir faciayı önledi. Kaza sonrası sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği ambulansla ise yan yattı ve yaklaşık 100 metre sürüklendi. Ambulanstaki görevlilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri, mucize eseri yaralananın olmadığı kazada sevk olanhastayı alarak Çorlu'ya gitti. Kazaya karışan ambulans ve hafif ticari araç ise polisin yaptığı incelemenin ardından çekici ile yoldan kaldırdı. Kazada, herkesin emniyet kemerini taktığı öğrenildi.

SİRENİ ÇALMIYORDU
Hafif ticari aracın sürücüsü Recep Aydın, ambulansın sireninin çalmadığını ve kendisinin yeşil ışıkta geçtiğini öne sürdü. "Yeşil ışıkta geçtim ve yolu yarısına geldim. Bu sırada sireni çalmayan ambulans sol taraftan bana vurdu. Ardından biz diğer şeride savrulduk. Ambulans ise sürüklendi.Şans eseri kimsenin yaralanmaması hepimize teselli oldu."dedi.
KAZADAN DÖNÜYORDU
Ambulans ve hafif ticari aracın karıştığı kazaya tedbir amaçlı gönderilen Okan Gaca yönetimindeki 112 Hızır Acil Servisi'ne ait  59 AB 509 plakalı ambulans ise komuta merkezine dönüşe geçti. Güveniş Caddesi'nden Bilge Sokağa dönüş yapan ambulansın şoför kapısına ise 34 SGC 93 plakalı kask takmayan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen motosiklet çarptı.Sürüklenen motosiklet ve sürücüsü ardından park halindeki 35 KC 2698 plakalı otomobile çarptı.

HEMEN MÜDEHALE ETTİLER
Kazaya karışan ambulansın içindeki sağlık ekipleri büyük şok yaşarken, hemen telsizle ambulans talep etti ve yaralıya müdahele eti. Başından yaralanan motosiklet sürücüsü, gelen ambulansla hemen Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından yaralanan motosiklet sürücüsünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.   

SİNYAL VERDİM
Kazayı tutanak tutmak için gelen polislere anlatan ambulans sürücüsü Okan Gaca, "Diğer kazadan dönüyorduk. Komuta merkezine gitmek için yola çıktık. Sola dönüş için sinyal verdim ve motosiklet önce bize, ardından da park halindeki otomobile çarptı."dedi. Ambulans sürücüsü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Polisin, iki kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10